×
12.13. szerda 19:00 → Nagyterem
Turbina Staféta: Kollár-Klemencz – aZorka (360 fok, akusztik)
TURBINA STAFÉTA
Új eseménysorozatunk a Staféta, amelyben minden alkalommal hatalmas zenei múlttal rendelkező, tapasztalt zenészeket hívunk össze, hogy egy színpadra állítsuk őket fiatalabb, karrierje elején lévő zeneművész társaikkal. Az egész estés koncert alatt mind külön-külön, mind közösen is megszólalnak régi és új hangok, egymásnak ezzel átadva a stafétát.
Mindezt egy 360 fokban körbejárható színpadon, akusztikus felállásban.
Az első alkalommal egy csendes, meghitt, karácsonyra hangolódós, szőnyegen körbeülős, egymásközeli sessionnel készülünk nektek.
KOLLÁR-KLEMENCZ LÁSZLÓ
Kollár-Klemencz László Szentendrén él. 1966-ban született Budapesten. Újhartyánban, egy pest megyei faluban töltötte gyerekkorának nagy részét. A Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerezte első tájrendező diplomáját, majd az Állatorvostudományi Egyetemen a Hippológus, lovastanár diplomáját. Lovasedző. Jelenleg a Kollár-Klemencz Kamarazenekar (és korábban a Kistehén zenekar) frontembere, dalszerzője, szövegírója, a Budapest Bár énekese és számos más produkció vendégszereplője. Rövidfilmek forgatókönyvírója, rendezője. Író, az egyik legrangosabb szépirodalmi kiadónál eddig 3 könyve jelent meg.
LACKFI DOROTTYA
Lackfi Dorottya 2020-ban indította útjára szólóprojektjét, aZorka néven. Versszerű szövegek, melankólikus és tapadós dallamok jellemzik szerzeményeit, melyek az alterpop műfajba repítenek magukkal. Eleinte akusztikus koncertek keretében hallhattuk országszerte, az utóbbi évben pedig zenekari felállással is bővült a produkció. Első kislemeze Elharapott szavak címmel jelent meg 2021 novemberén. 2022 nyarán többek között találkozhattunk aZorkával a VOLT-on, a Művészetek Völgyén, ősszel volt lehetősége Marge és a Margaret Island zenekarok vendégeként színpadra lépni, valamint bekerült a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogram támogatottjai közé. 2023-ban több hazai fesztiválon is találkozhatunk a formációval (VéNégy Fesztivál, Kolorádó, Campus, Művészetek Völgye, Ördögkatlan, SZIN, stb.), ősszel előzenekarként csatlakoznak a Blahalouisiana őszi turnéjához. Emellett sorra jelennek meg az új dalok, 2024. elején pedig érkezik az első aZorka nagylemez.
JEGYEK
Early Bird / 2500 Ft
Elővétel / 3000 Ft
Helyszínen / 3500 Ft
Facebook esemény

Közelgő események