×
5.24. kedd 19:00 → Nagyterem
TR/ST (CA) lemezbemutató

◖A kanadai TR/ST két részletben jelentette meg új lemezét. A The Destroyer írása közben nagyban inspirálta új lakhelye, Los Angeles sokszínűsége és őrültsége és a türelem is formálta a dalokat, melyek ezúttal is jéghideg, szinti vezérelte, sötét költemények. A TR/ST legutóbb öt évvel ezelőtt, a Joyland megjelenésekor járt nálunk, most pedig a Turbinában május 24-én ismét átadhatjuk magunkat Robert Alfons dögös zenéjének.

A TR/ST tulajdonképpen Robert Alfons, kanadai dalszerzőt rejti, turnékon pedig Lia Braswell és Esther Blue kísérik dobon és billentyűn. Alfons énekhangját szinte nemtelenül tudja változtatni és feljebb és feljebb tornászni, ez is adja részben zenéje egyediségét, ahogy énekhangja a lüktető dob és fémes szinti ütemekre rezonál.
Öt évvel legutóbbi, Joyland c. lemeze után tavaly két részletben (áprilisban és novemberben) jelentette meg új, The Destroyer c. albumát. „A hatalmas agavék az otthonomon kívül minden 20-30 évben csak egyszer virágoznak. Ezt megtapasztalni egy erős lecke a lassúságról és a kitartásról” – meséli Alfons arról, hogy az idő radikális változásának elfogadása jelentette a kulcsot a The Destroyer-hez.

„A környezet, melyben dolgozom mindig vezetett. De most sok időbe telt, mire elértem azt a fajta türelmet, amire ezekhez a dalokhoz szükségem volt. A pillantásomat arra helyeztem, hogy mit akarok elérni a lemezzel” – mondja.- „De nem éreztem a kohéziót, a dolgok nem mutattak egy irányba”. Alfons rájött, hogy türelem és kitartás kérdése. -„Az első két felvétel annyira közel jelent meg egymáshoz, hogy szinte egyként tekintek rájuk. Csak úgy kiömlöttek belőlem. A The Destroyer esetében a folyamat teljesen más volt. Sokkal óvatosabb volt. Azon kaptam magam, hogy abszolút csendes helyeket keresek, mert arra volt szükségem, hogy halljam, mi zajlik belül.”

Az Iris volt az első szám, mely megszületett a lemezről. Már 2014 végén formát öntött, amikor Alfons Los Angeles-be költözött és úgy véli, nagy hatással volt rá maga a város is. „Ez egy hatalmas, polarizált, őrült hely, tele hangokkal” – mondja. – „Ugyanakkor lehet magányos és elidegenítő is. Ez a kontraszt inspirációvá vált számomra.” Az Iris éppen ezért egyfajta útmutatást ad, hogy mire is számítsunk a 16 dalból álló gyűjteményen.

Jegyvásárlás

Jegyár:

6500 ft

A Turbina épületében megrendezett zenés-táncos események kizárólag védettségi igazolvánnyal/ EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal látogathatóak.
Facebook esemény

Közelgő események