×
2.25. péntek 18:00 → Nagyterem
Szántusz Noémi / Ajándékul vegyétek tőlem
FreeSZFE tanulmányút támogatói performansz

A Freeszfe Színház és performansz osztálya, Magyarország első performansz osztálya.
Tagjai: Kocsi Olga, Kozma Zsófia Rebeka, Szántusz Noémi, Tóth Ádám és Tózsa Mikolt
Az osztálynak egy éve van arra, hogy létrehozzon egy-egy performanszot és a folyamat közben minél több tudást és inspirációt gyűjtsön az adott témában.
Ezért szeretnénk Berlinbe osztálykirándulni, ahol fontos alkotókkal, és alkotásokkal tudnánk találkozni március 1. és 6. között. Szükségünk lenne még némi támogatásra ahhoz, hogy ez a tanulmányút megvalósuljon.
Szántusz Noémi Noya Ajándékul vegyétek tőlem című work in progress eseménye már bejárta Románia és Magyarország több városát, viszont Budapesten még nem volt látható.
Hívunk titeket erre az eseményre, ahol kölcsönösen meg tudnánk egymást ajándékozni.

A performanszról:

A cím: Csehov Három nővéréből származó szállóige kiragadása arra utal, hogy a nézőnek szembesülnie kell az elhallgatott valósággal, még akkor is ha fáj.
Noya arra hívja a résztvevőket, hogy saját személyes gyermekkori emlékeinek segítségével felelevenítsék és megidézzék saját gyermekkoruknak pozitív, és kicsit sem pozitív emlékeit. Továbbá arra keresi a választ, hogy hogyan lehet felnőni, egyáltalán miért is kell felnőni, ha gyereknek lenni sokkal biztonságosabb és kényelmesebb.
Noya szólóperformanszával 2021. szeptemberében elnyerte a Magyar Művészeti Akadémia különdíját a 12. kecskeméti SZÍN-TÁR fesztiválon.
A performansz időtartama 30 perc. Ezt követően Noya a résztvevőket egy közös beszélgetésre, kiértékelésre hívja, mely minden eddigi performansz záró részét képezte. Számára nagyon fontos a visszajelzés, azért hogy a következő esemény még biztonságosabb közeget teremthessen határfeszegető gesztusaival együtt.
Az osztálykirándulás megszervezésében rengeteg segítséget kaptunk Sarah de Günthertől és Berecz Zsuzsától, melyet nem tudunk eléggé meghálálni.
Az osztály mentorai: Czirák Ádám, Goda Gábor, Hód Adrienn, Hudi László, Szabó Veronika
A helyszínen adománnyal tudsz minket támogatni (ennek ajánlott összege 1500 Ft illetve 3000 Ft). Ha most nem tudsz eljönni, de segítenél nekünk, akkor kérlek, használd a PayPal-t:sirsilbermann@gmail.com)

Adomány:

1500 ft /

3000 ft

A Turbina épületében megrendezett események kizárólag védettségi igazolvánnyal/ EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal látogathatóak.
Facebook esemény

Közelgő események