×
3.12. szombat 14:00 → Klubszoba
Rambó: Kelemen – Raubinek – Szabó R.

Mi a közös a Merapi vulkán kitörő lávafolyamában és a péntek éjszakában elcsattanó ökölcsapásban?
A férfi, hatalomközpontú, megalomán rendszerek elhagyott brutalista emlékművei, elfelejtett rozsdásodó csata-tengeralattjárói magányosan állnak szerte a világon. A Rambó ennek állít emléket, miközben kiüresíti és leleplezi a whitemalehetero macsó viselkedés közhelyeit. Teszi mindezt egy nagyon specifikus szűrőn keresztül: a 80’ évek akcióhős figurája, a tesztoszterontól csöpögő férfi képe által.
Mielőtt tesztoszteron kamrává alakul a Turbina Klubszoba, a télikertben igazi macsó programokkal hangolódunk közösen az előadásra. Szkander, sör és egy két meglepetés.
Az előadás a cselekvésen keresztüli figyelmet keresi, és meghívja az alkotók és nézők testeit, hogy azok érző eszközökké váljanak. A különböző performatív akciók sora helyet ad, hogy újraértékeljük a viselkedési mintázatainkat és a kulturális referenciáinkat.
A Rambó egyáltalán nem az érzéketlenséget, a dolgok kibírását propagálja. Ehelyett az érzékenység egy szélesebb spektrumát keresi.
Mit jelent valójában érzékenynek lenni? Gondolkodjunk és tapasztaljunk együtt!
Gyertek és találjátok meg a belső Rambót.

Alkotók: Kelemen Patrik, Raubinek Lili, Szabó R. János
Támogatók: NKA, Imre Zoltán Program, Katlan Csoport

Jegyek:

hamarosan

A Turbina épületében megrendezett zenés-táncos események kizárólag védettségi igazolvánnyal/ EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal látogathatóak.
Facebook esemény

Közelgő események