×
9.29. péntek 22:00 → Nagyterem
Pure Lust present: Janus Rasmussen (IS) Live! (Kiasmos)

A reykjavíki producer, Janus Rasmussen szólómunkája leginkább úgy értelmezhető, mint eddigi sokféle együttműködéseinek párlata. Az eredetileg a Feröer-szigetekről származó Janus az elmúlt évtizedet azzal töltötte, hogy más művészekkel együtt alkotott, koncertezett és újított számtalan zenei műfajban, így rengeteg tapasztalatot és inspirációt gyűjtött össze, ami most már egyértelműen hallható a saját kísérleti elektronikus zenéjében.
Janus a Nordic Music Council díjra jelölt debütáló albumán, a Vínen minimal techno technikáját az akusztikus textúrák és az elektronikus hangtervezés egyórás felfedezésévé csiszolta, amely úgy tetőzik és nyugszik, mint egy jól kidolgozott DJ-szett. Legújabb munkájában a Vín táncparkettre szabott ritmusait és sötét hangzásvilágát saját vokáljával és a dalalkotásra való újbóli összpontosítással ötvözi. Bár az egyes elemek egyike sem újdonság Janus számára, újszerű kombinációjuk és egymás mellé helyezésük céltudatos szándéknyilatkozatnak hangzik, amely szembemegy az elektronikus tánczene uralkodó áramlatával.
Saját zenéje mellett Janus Ólafur Arnalds mellett a KIASMOS egyik feleként is fellép. A duó felvételei világszerte elismerést arattak, és a világ számos jelentős fesztiváljára hívták őket fellépni. Janus rendszeresen együttműködik Reykjavik növekvő zenei színterének más tagjaival is, különböző szerepkörökben producerként, dalszerzőként, zenészként és keverőmérnökként.

LINE UP / HAMAROSAN

 

Jegyvásárlás

Super early

4500 ft

super early ii

5000 ft

early bird

5500 ft

normal

6000 ft

Facebook esemény

Közelgő események