×
3.05. kedd 19:30 → Nagyterem
ÖRÖKLÉT – cinematic art pop koncert Lackfi János szövegeivel
A Fugato Orchestra hibrid kamara-szimfonikus együttes gondolatébresztő koncertje a Turbinában, életigenlő halandóknak!
Az elmúlt pár év bőven adott okot a szorongásra. Szinte naponta kér fel minket táncolni a Halál. De rajtunk is múlik, mennyire engedjük, hogy a bőrünk alá kúszva elvegye tőlünk az élet egyszerű szépségeinek élvezetét!
Lackfi János szövegeire épülő koncertjén Alpár Balázs filmzeneszerző a halandóság főbb kérdéseit járja körül a Fugato Orchestra közreműködésével. Az énekeseket kísérő hibrid elektronikus és szimfonikus hangzások túlvilági hangulatokat keltve vezetnek végig a gyász, a körforgás és az öröklét gondolatain. Az előadás tematikája részben Irvin D. Yalom világhírű pszichológus „Szemben a nappal” c. könyvére támaszkodik.
Dalszövegek: Lackfi János
Zene: Alpár Balázs, Fugato Orchestra
A Fugato Orchestra –
Művészi és könnyed, hagyományos és innovatív, értelmes és érzelmes… Az elektronikával, dobbal, basszusgitárral és énekesekkel kiegészített kamara-szimfonikus együttes vezetője, Alpár Balázs filmzeneszerző a különböző műfajok lényegi energiáit egyesíti hibrid zenéjében.
A 20 éve működő, háromszoros Fringe-közönségdíjas zenekar a hazai fesztiválok és koncerthelyszínek – többek között Müpa, Városmajori Szabadtéri Színpad – rendszeres fellépője. Több műsorukat külföldön is sikerrel mutatták be. Korábban Tompos Kátyával, Tátrai Tiborral, Harcsa Veronikával, Herczku Ágival és Nikola Parovval is dolgoztak.
Kibékíthetetlennek tűnő ellentétek egységgé formálása, stílusok és kultúrák találkoztatása éppúgy jellemzi a 13 fős Fugato Orchestra hangzásvilágát, mint Lackfi János költészetét, akivel sok éve működnek együtt. Nemrég megjelent „Hibrid dalok” c. albumuk kifejezetten a Fugato Orchestra számára írt Lackfi-szövegekre épül.
Jegyvásárlás

JEGYEK:
Elővételes / 4000 Ft
Helyszíni / 5000 Ft
Diák / helyi lakos / 3000 Ft

Facebook esemény

Közelgő események