×
11.30. csütörtök 19:30 → Nagyterem
mïus x Attaray – naked waves

Újra mïus X Attaray: ‘naked waves’ Budapesten. Először élőben az új mïus album, sötét ködből felvillanó fények, analóg elektronika, Raf Skowroński, HALOSARA, Amme (Nagy Emma) és Varga Dániel szaxofonon. Az AQB, a Trafó és a Flashback és a pécsi Fényfesztivál után visszatér a „naked waves”, idén utoljára a Turbina nagytermébe.

A Turbina tereibe költözik be egy estére a mïus és Attaray Visual hang- és fényinstallációja, ahol először mutatja be élőben a zenekar a 2023-ban megjelenő új lemezét.
2022-ben a Trafóban megrendezett emlékezetes esemény után pont egy évvel, a Turbina tereiben kerül megrendezésre a „naked waves” névre keresztelt audio-vizuális koncertsorozat újabb állomása. A nagyterem légterét telíti meg hang és köd egy estére, ahol a fény, mint plasztika és geometriai forma kerül párbeszédbe az analóg vasak kattogására és zongora billentyűinek zakatolására. Installáció és koncert közötti átmenet bontja le a néző és zenekar közti határt.
A mïus a Théque Records és a berlini Sonar Kollektiv művészeként ismert Álmos Gergely által vezetett zenei formáció. Az építészet felől érkező alkotó zenéje egy olyan művészeti projekt, ahol az önkifejezés különböző műfajai fonódnak össze egy kompozícióvá.
Attaray Visual néven alkotó Sztojánovits Andrea a Magyar Képzőművészeti Egyetem és annak Doktori Iskolájában doktorált fényművész, aki jelenleg is fény és audiovizuális ismereteket tanít az egyetemen.
stage design – Álmos Gergely, Sztojánovits Andrea
fényinstalláció – Sztojánovits Andrea
lámpa programozás: Szilágyi Ákos
rendszer: Triff Adorján
elektronika, szintetizátorok – Álmos Gergely
ének – Raf Skowronski, HALOSARA, Amme (Nagy Emma)
szaxofon – Varga Dániel
zongora, billentyű – Várnai Szilvia
basszusgitár – Mezey Tamás
dobok – Gulyás Kristóf
Stroboszkóp és erős fényhatások használata miatt az koncertet gyerekeknek, terhes nőknek, epilepsziásoknak, valamint pészmékerrel rendelkezőknek nem javasoljuk.
Jegyvásárlás

JEGYEK

Elővétel /4900 HUF

Facebook esemény

Közelgő események