×
1.27. csütörtök 16:00 → Nagyterem
I-opener: A call for empathy in times of ecological crisis
Az I-opener egy ingyenes, imerzív videoinstalláció, amely a közönség és a művészeti médium közötti interakcióra inspirálja a betekintőt. Az ember természetre gyakorolt hatásainak, ökológiai lábnyomunknak megértése nehéz feladat. Az I-opener olyan esztétikai megközelítést javasol, amelynek segítségével a résztvevők a globális ökoszisztémában betöltött szerepüket ÉRZIK, ahelyett, hogy csak tanulnának róla.
Az installáció csak 4 napig lesz látható a Turbinában, mielőtt a művész/alkotó Oliver Európa turnéra indul a projektjével.
A várakozási idő elkerülése érdekében kérjük, hogy a 10 perces videó vetítéshez jelöljétek meg a látogatásotok időpontját az alábbi formon:
https://bit.ly/i-openerturbina
A videoinstallációs teremben meglepetés vár, ezért csak egyszer látogatható!
A videoinstalláció vetítése angol nyelven, angol felirattal történik. Az installáció mindenki számára megtekinthető.

Ezen a ponton az ember természetre gyakorolt hatását ugyanúgy magyarázni, ahogyan azt 40 éve tesszük, már kudarcra van ítélve. Az installáció arra invitál mindenkit, akit érdekelnek az ökológia, a természet és a művészet fogalmai, hogy másképp közelítse meg a jelenlegi válságot/helyzetet.

Oliver Juan francia-német art director, már 5 éve foglalkozik az ökológiai viselkedéssel. Mesterdiplomát szerzett mind fenntarthatóságból (Berlin-Párizs), mind pszichológiából (Kassel), dolgozott az UNESCO párizsi főhadiszállásán, egy speciális egységben, amely 190 országban dolgozó munkatársak viselkedésének megváltoztatásán dolgozott, szervezett és moderált workshopokat a fenntartható fejlődésre nevelésről a világ legnagyobb SDG konferenciáján Berlinben (2020), és blogcikkeket írt a természet alapú megoldásokról a díjnyertes ClimateSeed startup számára.

Az I-opener körülbelül 2,5 évvel ezelőtt született a Baumhausban (Berlin) megrendezett Emergent Berlin fesztiválon. Azóta a projektben közreműködők csapata folyamatosan nőtt. A mai napig közreműködők csapata:
Zuleykha Ibad (AZ) kurátor https://www.instagram.com/ibad_zuleykha/
Ground16 zenész/hangtervező (SZ) https://www.instagram.com/grnd16/
Louis Grunt fotós (FR) https://www.instagram.com/vee.karrpat/
Vizuális művészek:
Eva Mai (AUS) https://www.instagram.com/evamaiart/
Benjamin Claux (FR) https://www.instagram.com/paper.trail.on/
Suzanne Antonia (US) https://www.instagram.com/60s_offspring/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/i.opener.art/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Iopenerart/
Ha bármilyen kérdésed vagy észrevételed van az installációval kapcsolatban, írj bátran üzenetet a iopenerart@gmail.com vagy az Instagramon, és rövidesen válaszolok.

Nagy köszönet a Bolygó csodálatos csapatának, hogy ezt lehetővé tették!

Az esemény ingyenes.

Facebook esemény

Közelgő események