×
2.17. szombat 21:00 → Klubszoba
ETHNOTECH W/Obadu
Világzenés elektronika, törzsi léptek és meglepő fordulatok egy egész éjszakán át!
Az ősi hangszerek és az újkori technológia találkoznak, hogy közös nevezőre jussanak egy mate – unicum mellett február 17-én szombaton a Turbinában. Előkerül a handpan, a kaval, a doromb és persze kütyükben sem lesz hiány.
Az Ethnotech még csak nem rég lett 1 éves, de rendezvénysorozatból máris tovább cseperedett; most már zenei kollektíva (amit Obadu, NovaN, Zakhorov, Cord, Baladi, Meo Culpa, a Diznaray és az EarthJam alkot) hamarosan pedig közösségi kiadóvá igyekszik kinőni magát!
Fellépők:
⫸ OBADU
Obadu zenéjében újszerű elektronikus feldolgozásban hallhatóak magyar és román népzenei elemek. Kiemelt szerepet kap zenéjében a kaval, a pásztorfurulya és a fuvola játéka, amiket a hip-hopban és a latin-amerikai zenékben is fellelhető dobritmusokkal ötvöz. Műfajilag sokszínű, de ugyanakkor egyedi stílusa mindegyik trackjében felfedezhető.
Két EP büszke tulajdonosa, hamarosan pedig egy nagylemezzel készül előrukkolni.
⫸ ORGANIKA SOUND
A handpan központú Organika Sound ambient és organic house dallamokkal nyitja meg a szíveket.
Szirtes Adél évek óta utaztat handpannel, amit azóta kiegészített egyéb rezgő hangszerekkel és immáron elektronikus alapokkal támasztja alá élőben.
Projektjével épp a Turbina nagytermében debütált tavaly májusban teltházzal, azóta a pesti koncertek mellett bejárta vele számos fesztivált.
Decemberben jött ki az első EP-je ami az Amazona névre hallgat.
⫸ MEO CULPA
A világzene és az elektronika vegyítésének egyik nagykövete, akinek gyűjtései igen változatosak, de zeneiségének középpontjában mindig az érzelmek és a törzsi hangzások állnak, egyszerre operál progresszív és ősi elemekkel.
A Tribal Market az Ethnotech és a Zengető rezidense, a RadiOzorán futó Sacraticum című műsora pedig rendszeresen hallható.
⫸ BÉTÉ aka SUHOV
Szegedi fenegyerek, aki egyik pillanatban még délamerikai dallamokkal hipnotizál, a következőben pedig egy berlini házibuli hangulatát idézi meg. A folktornikán túl a hip-hoppig bármi kitelik tőle.
A Waldorfest állandó fellépője, olyan előadóknak készített már remixeket mint Deva vagy épp a DakhaBrakha együttes.
JEGYEK:
Earlybird: 2500
Kedvezményes: 3000
Elővételes: 3500
Helyszínen: 4000
Facebook esemény

Közelgő események