×
10.28. szombat 19:00 → Nagyterem
DJ Bootsie Kvartett @ Turbina 360 fok
DJ Bootsie
Közel három évtizedre visszatekintő zenei munkássága egy kivételesen egyedi és egységes alkotói pályát mutat, melyben mesterien keveredik az elektronikus hip-hop, basszuszene, scratch, a film- és népzenei elemek, a komolyzene és nyomokban a jazz.
Az Árral Szemben hip-hop pioníróktól, a Zagar és Yonderboi formációin keresztül, a film és alkalmazott zeneszerzésig szinte mindenben bizonyított.
Egy ideje saját produkciójával járja a hazai és külfödi szindpadokat,
a DJ Bootsie Kvartett sodró lendületű koncertjei bővelkednek virtuóz és lélekgazdag pillanatokban, meglepő zenei fordulatokban.
A zenekar ezúttal különleges helyszínen, egy a nézők számára 360 fokban körbejárható szinpadon játssza el négy lemezének legjobb számait.
Előadók:
Programozás, Effektek, Lemezjátszó: Solymosi Vilmos DJ Bootsie
Dob: Lázár Tibor
Szaxofon, Furulya: Weisz Gábor
Ütőhangszerek, Vibrafon: Grünvald László
Marcel
Dudás Marcell (Marcel, Carmel) 12 éves korában megkapta első szintetitzátorát, aminek a segítségével és amerikai hip-hop dallamok felhasználásával már készültek is az első művek.
Később a Bernáth/y & Sons nevű formációval játszott technót. 1997-ben jelent meg az első kislemeze, amelyet ’99-ben Németországban is kiadtak. Szerzeményei rengeteg válogatásra felkerültek és számos remixfelkéréssel is megkeresték.
2000-ben jelentkezett a második albummal, és elkezdődtek az élő fellépések is.
2002 tavaszán az egyik legnevesebb londoni, független kiadóhoz szerződött, ahol 2005 márciusában megjelent a harmadik nagylemeze. Ezt követően live act-je sorra látogatta a fontosabb fesztiválokat szerte Európában. Carmel néven a szintén angol Fluis Ounce kiadónál jelentek meg főleg nujazz felvételei.
19:00 – kapunyitás
19:30-20:30 – warm up: MARCEL
20:30-22:00 – DJ Bootsie Kvartett
Jegyvásárlás
JEGYEK
Early bird / 2500 Ft
Elővétel / 3000 Ft
Helyszíni / 3500 Ft
Facebook esemény

Közelgő események