×
2.24. szombat 19:00 → Nagyterem
DJ Bootsie Kvartett 360 fokos koncert, warm up: VENI
A tavalyi remek hangulatú koncert után ismét DJ Bootsie Kvartett a Turbina 360 fokos színpadán + VENI új lemezének bemutatója
DJ Bootsie
Közel három évtizedre visszatekintő zenei munkássága egy kivételesen egyedi és egységes alkotói pályát mutat.
Egyéni hangja már az Ugar Recordsnál 2004-ben megjelent első (“The Silent Partner” c.) lemezével kitűnt a nemzetközi hip-hop- elektronikus szcénából.
Második és harmadik önálló albumát az angol BBE kiadó jelentette meg a műfaj világszerte legnagyobb neveinek (J-Dilla, Pete Rock, DJ Vadim, DJ Jezzy Jeff, Madlib) társaságában. Készített színházi és filmzenéket, számai neves válogatásokon, sorozatokban, a divatvilág fórumain szerepelnek. (Buddha Bar, CSI helyszínelők sorozat, Vogue.de, Mercedes Benz Mixtape, Marc Cain, DJ Cam-My Playlist…)
A ’90-es évek közepén egyik alapítója volt Az Árral Szemben nevű hazánkban stílusteremtő hip-hop formációnak, rapcsapatnak. 1996-ban DJ-ként megnyerte a magyar DMC bajnokságot (DJ technikai verseny), majd részt vett az ahhoz kapcsolódó világbajnokságon is.
Zenekarával innovatív módon valósítja meg élőben az elektronikus, hip hop és basszuszene fúzióját, ennek köszönhetően számtalan hazai és külföldi szinpadon megfordult már.
A DJ Bootsie Kvartett sodró lendületű koncertjei bővelkednek virtuóz és lélekgazdag pillanatokban, meglepő zenei fordulatokban.
A zenekar ezúttal különleges helyszínen, egy a nézők számára 360 fokban körbejárható szinpadon játssza el legjobb számait.
Kvartett:
Programozás, Effektek, Lemezjátszó: Solymosi Vilmos DJ Bootsie
Dob: Lázár Tibor
Szaxofon, Furulya: ??
Ütőhangszerek, Vibrafon: Grünvald László
VENI
Február 24-én egy különleges produkció ősbemutatóját is hallhatja a Turbina közönsége.
A finom elektronika, a játékos jazz és a magyar népzene határán alkotó VENI, azaz Szász Veronika ad ízelítőt új lemezének élő változatából, melyet ez alkalommal mutat be először, szólóban.
Az Escaping Game című album a kísérletezés szellemében jött létre, hangszövetei a szerző különféle hangfelvételeiből és vokális megnyilvánulásaiból épülnek fel. A szabadon lüktető, asszociatív, a képzelőerőt felszabadító kompozíciók improvizatív előadása egy olyan belső világba invitál, ahol a fantázia és a valóság összeér. A dalszerűn ívelő zajok sodrásában a befogadó, Veronika történetén túl akár rég elfeledett vagy még fel nem fedezett önmagával is találkozhat.
Ének, Programozás, Effektek: Szász Veronika Sára (VENI)
Jegyvásárlás

Jegyek:
Early bird 2500 Ft.
Elővétel 3000 Ft.
Helyszíni 3500Ft.

Facebook esemény

Közelgő események