×
12.19. kedd 19:00 → Nagyterem
CigányKeddv: Kale Lulugyi
⊕ A CigányKeddV koncertsorozaton, a legőszintébb, legboldogabb roma zenekarok muzsikáira mulathatunk együtt! A lüktető hangulatot, önfeledt bazseválást megcélozva minden alkalommal más-más zenészeket hívunk meg, de a jókedv állándó marad: gitár, tambura, pálinka, harmonika, amíg csak bírják a táncos lábaink.
Kale Lulugyi
A zenekarban oroszlányi cigányok muzsikálnak, akiknél a zene szeretete és a zene tanulása a hagyomány része, mely generációkon keresztül öröklődött.
Nem kottából zenélnek, a zenetanulásnál és az éneknél is hallásukra hagyatkozva tanultak. A hagyományőrzés már a zenekarban is megfigyelhető, két generáció is együtt muzsikál: apa és fia (Molnár Csaba és Ifj. Molnár Csaba). A zenék, melyeket játszanak, cigány illetve magyar népdalokból építkezik, de muzsikálnak más előadóktól is feldolgozásokat. Zenéjükben alapvetően az autentikus vonalat követik, de szívesen dolgoznak együtt más formációkkal is, minden stílusban. Jó pár saját szerzeményük is van már, illetve folyamatosan dolgoznak további saját dalokon. Dalaikban a szöveg nyelve sokszor változik.
Jegyvásárlás

Jegyár: 3000FT
Elővételes jegy: 2500FT
Early-Bird jegy: 2000FT

Facebook esemény

Közelgő események