×
12.06. hétfő 19:00 → Kiállítótér
3. fejezet: A felfedezés kiállításmengnyitó
Macskin Dávid trombitajáték

A Turbina Kiállítóterében megtekinthető 3. fejezet kiállításon egy budapesti festőművész és egy kecskeméti grafikus művész munkái tekinthetők meg. Különbözik az alkotói technika, a művészek háttére és mindennapi környezete, különböző méretűek az alkotások és a képeken megjelenő állatok. A 3. fejezet tele van ellentétekkel, de végül mégis egységet képez. A szembetűnő kontrasztosság mögött a természethez fordulás, környezetünk és saját magunk alapos megismerése a rendező elv.

Pakosz Gergely „Egy belső lelki utazás” c. festménysorozatát a 2020-ban a karanténidőszak alatt alkotta és most először állítja ki. Nagy méretű festményeiben különféle macskaszerű állattal mutatja be személyes lelki utazását és az emberi lélek különböző tudatállapotait.

Szabó Eszter ‘”A Lidérium” c. sorozatának ötlete egy természettudományi múzeumban született. Elkezdett olvasni a rovarokról és minèl többet olvasott, annál jobban feltárult egy világ, amit a képzelet eddig a tündérekével azonosított. Mert a lidérium a népies lidérke (tündér) szóból származik, és a hatlábú tündérek gyűjteményét jelenti. „Pont olyan volt, mint amikor az ember gyermekkorában ráeszmél, hogyha nyitott szemmel és kellő kíváncsisággal jár a világban, a valóság gyakran sokkal színesebb és meglepőbb, mint amit gondoltunk róla.”

Az esemény ingyenes.

A Turbina épületében megrendezett események kizárólag védettségi igazolvánnyal/ EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal látogathatóak.
Facebook esemény

Közelgő események