×
10.25. szerda 19:00 → Nagyterem
Nagy Emma Quintet – SYNCED vinyl release koncert
Nagy Emma Quintet bemutatja: ‘SYNCED’ vinly
SYNCED LP megjelenés, special guest & koncert
A SYNCED LP-t itt tudjátok előrendelni, illetve a megjelenést támogatni:
///
Az Artisjus-díjas Nagy Emma Quintet a modern, kortárs jazz új generációs
képviselője. Az idén ötödik születésnapját ünneplő zenekar rövid idő alatt járt be hosszú utat. A rengeteg hazai koncert mellett versenyek és fesztivál fellépések alkalmával jártak Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, és Szlovákiában.
Ugyan az öt tag sok mindenben különbözik, már a kezdetektől fogva érződött, hogy sikeresen képesek egységként működni.. A hangzásuk formálásában fontos tényező a kísérletező szellem, a szerzeményekben egyenlő hangsúllyal kapnak helyet kemény dob groove-ok, szabad improvizációk, dal formájú kortárs kompozíciók és egyéb különleges
megoldások. Ez a sokszínűség igyekszik nem öncélú lenni, hanem annak érdekét
szolgálni, hogy a színpadon a kamarazenélés minél mélyebb rétegeibe jusson el a zenekar.
Kontrasztok és disszonancia, improvizáció és sokszínűség, öröm és spleen, kortárs életérzés és groteszk, nyers fogalmazásmód, amely mögül átsejlik valamiféle álomszerű báj.
A bemutatkozó Set to face (2018, szerzői kiadás), és a Low frequency oscillator (2020, Sinistra) után harmadik, Synced című lemezük 2022 tavaszán jelent meg, a lemez anyaga pedig a frissen nyílt Magyar Zene Házában került bemutatásra márciusban, ahol Fenyvesi Márton (aki producerként is részt vett a munkálatokban) és Fekete Kovács Kornél voltak a zenekar vendégei.
Legújabb Return című anyaguk 2023-ban jelent meg a Morotva Records gondozásában:
“Van rajta öt dal, amik pont annyira különbözőek, és pont annyira hasonlítanak, mint amennyire mi. Hosszú utat jártunk be velük, a Hűvösvölgyi utat és Olaszországot is érintve, de ebbe a huszonöt és fél percbe szívünket, lelkünket beleadtuk”
Nagy Emma – ének
Cseh Péter – gitár
Dénes Ábel – nagybőgő
Oláh Krisztián – zongora
Klausz Ádám – dob
Jegyvásárlás

JEGYEK

Elővétel / 3700 HUF

Facebook esemény

Közelgő események