×
1.11. kedd 19:00 → Nagyterem
CigányKeddV x Kale Lulugyi

◖Havonta érkezik a Turbinába a CigányKeddV koncertsorozat, ahol a legőszintébb, legboldogabb roma zenekarok muzsikáira mulathatunk együtt! A lüktető hangulatot, önfeledt bazseválást megcélozva minden hónapban más-más zenészeket hívunk meg, de a jókedv állándó marad: gitár, tambura, pálinka, harmonika, amíg csak bírják a táncos lábaink.

Kale Lulugyi

A zenekarban oroszlányi cigányok muzsikálnak, akiknél a zene szeretete és a zene tanulása a hagyomány része, mely generációkon keresztül öröklődött, a hagyományőrzés a zenekarban is megfigyelhető, hiszen két generáció is együtt muzsikál: apa és fia (Molnár Csaba és Ifj. Molnár Csaba). Nem kottából zenélnek, a zenetanulásnál és az éneknél is hallásukra hagyatkozva tanultak.
A zenék, melyeket játszanak, cigány illetve magyar népdalokból építkeznek. Dalaikban a szöveg nyelve sokszor változik, jópár saját szerzeményük is van már, illetve folyamatosan dolgoznak további saját dalokon.

Jegyár:

1000 ft

A Turbina épületében megrendezett zenés-táncos események kizárólag védettségi igazolvánnyal/ EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal látogathatóak.
Facebook esemény

Közelgő események