×
12.18. szombat 16:00 → Kiállítótér
Zsendülés a Turbinában!

A Zsendülés – Veraison, azaz a tokaji Mád és Tállya három pincéjének kollektívája decemberben végre Budapestre látogat! Várunk titeket a Turbinában délutántól késő estig: kóstolóra, vásárra és vacsorára.
BORÁSZATOK:
Homoky Dorka: a családi birtokot viszi tovább Tállyán, ahol a neve alatt saját borszelekciója is készül. Főként furminttal és hárslevelűvel foglalkozik, de a vásárra magával hozza pét-natjait is, és korlátozott mennyiségben a dán kollaborációban készült cideréből is vásárolhattok.
Zsirai Pincészet: Kata összesen három borvidéken művel területeket, de a tokaji Mád és a családi pince áll a fókuszpontban. Klasszikusabb tételek, tradíció, spontán hordós erjesztés és érlelés, illetve komoly aszúk várhatóak tőle.
TR: három barát projektje, akik a tállyai területen munkálkodnak (a hírhedt Palota-dűlőn), pincéjük pedig Mádon található. Fiatalos, lendületes ízek, letisztult koncepció: minden évben 1 száraz, 1 édes, 1 pét-nat készül.
PROGRAM:
Délután 4-től este 10-ig leszünk a Turbina bisztróban, ahol várunk titeket a kóstolón és a vásáron. A borokat poharazva és palackkal lehet majd vásárolni, melléjük a Turbina és a Zsendülés csapata dedikált vacsorát kreált. A vacsora regisztrációhoz és előre utaláshoz kötött (ára: 3000 Ft).
Regisztráció: tokajizsendules@gmail.com, december 14., kedd éjfélig.
Menü:
Bruschetta fokhagymás zabkrémmel/céklás humusszal/fűszeres zöldborsókrémmel
Spenótos-fetás quiche
Túrókrém házi barack szósszal

Közelgő események