×
4.15. péntek 19:00 → Nagyterem
Zola Blood (GB)

◖A brit Zola Blood sokat dicsért debütáló lemeze után májusban jelenteti meg Two Hearts c. új EP-jét. A zenekar régóta flörtöl a táncparkettel, a most megjelent Silver Soul is már azt jelzi, hogy a csapat engedett a csábításnak és egy lüktető, az előzőeknél keményebb, elektronikus hangzást ütnek meg az új anyagon. A változásokról pedig első kézből is értesülhetünk április 15-én a Turbinában.

A Zola Blood négyese kelet-Londonban alakult, debütáló, Infinite Games lemezüket 2017-ben jelentették meg. Az albumot nemcsak a kritikusok szerették, de a streaming felületen mindeddig több, mint 50 millióan hallgatták meg. A srácok azóta csendesen dolgoztak a stúdióban, melynek eredményeként megszületett egy sokkal közvetlenebb és erőteljesebb hangzás.
Az új dalok 2020 májusában egy kislemez formájában öltenek testet, a négy számos Two Hearts-on pedig megismerhetjük, hogyan hatott a zenéjükre az idő, a turnézás és az élő koncertezés. Bevallásuk szerint az ausztrál RÜFÜS DU SOL trióval való európai és angliai koncertezés mély nyomott hagyott bennük és az eddigi atmoszférikus elektronikus hangzás mellett egyre jobban kezdte őket vonzani a táncparkett is.

A Two Hearts EP már egy sokkal érettebb anyag lesz, sűrű elektronikus hangzással. Az új dalok keserédes valójára reflektál az anyag borítója is, mely a japán kincugi művészetre utal, annak a hagyományára, hogy a törött kerámiát arannyal javítják meg. Az EP az e mögött megbújó filozófiára utal, amely vitatja azt az elképzelést, hogy annak érdekében, hogy megőrizzünk valamit, az sosem változtatható meg.

Jegyvásárlás

Elővételes jegyek:

4500 ft

A Turbina épületében megrendezett zenés-táncos események kizárólag védettségi igazolvánnyal/ EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal látogathatóak.
Facebook esemény

Közelgő események