×
3.24. péntek 20:00 → Nagyterem
Zækar & Szia Anya – Lemezbemutató

Zækar

Az alig egy éves Zækar – a Végítélet Big Band – a külvárosi italboltokban múló időt szürcsölgető jazzisták nedves álma.
Dalaikban a délparti sörpocakokon csillanó napnyugta rátarti giccse vegyül a fájdalmában égbe kiáltó menzás kétségbeesésével, mikor az a csokipudingban úszó piskótakockát földre ejti.
Meglehetősen nehézkes advekvát műfaji keretek közé szorítani tarajos grooveokkal és virtuóz, provokatív szövegekkel tűzdelt zenéjüket, de ha valamivel mégis tömören jellemezni kéne az együttes hangzását akkor az ez legyen: szomorgazmikus melanko-stenk jazz-pop.
A lemez, melyről az est során lehull a lepel, a Világ HB címet viseli.

Szia Anya

A Szia Anya! egy olyan alternatív, underground rock zenekar, aminek fontos eleme és egyben ismertetőjegye a humor, és a világ dolgaihoz való ironikus hozzáállás. Kizárólag saját, magyar szövegű, helyenként polgárpukkasztó, de esetenként melankolikusabb hangvételű számokat játszanak.
2023 elején az eddigi dalkezdeményeket összeszedték és egy 10 napos összezárt stúdió session keretein belül felvették az első 10 dalból álló nagylemezüket, ami tavasszal debütál. A lemez összefoglalja a zenekar saját budapesti egyetemista élményeit, és erről egyelőre ennyit, a dalcímek eléggé beszédesek: Másnapos szex, Mi van veled, Leteszemacigit.hu, Szívtörő Királynő, Feri.

Jegyvásárlás

i. elővétel

2000 ft

ii. elővétel

2500 ft

helyszíni

3000 ft

Facebook esemény

Közelgő események