×
3.24. csütörtök 18:00 → Nagyterem
The Pontiac x Sorbonne Sexual, vendég: Doggos

𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐨𝐧𝐭𝐢𝐚𝐜

Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock és a hazai alter keserédessége találkozik a The Pontiac dalokban.
A blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac zenekar 2017-ben indult. Első anyagaikat angol nyelven írták, és sokkal inkább táplálkozott a blues hagyományokból, 2020-ban váltottak a magyar nyelvre, és ez a változás a zenére is kihatott, sokkal inkább tart a magyar alternatív/indie rock zene felé az együttes. Az anyanyelvi dalok közül egyértelműen az Az lenne csak szépjelentette az áttörést akár, ha a videómegosztó oldalon mért népszerűséget, vagy a Petőfi rádió hazai top listáján való több hetes szereplést nézzük. A zenekar tavaly októberben adta ki második (és egyben első magyar nyelvű) nagylemezét, a Jöhet velünk bárkit.

𝐒𝐨𝐫𝐛𝐨𝐧𝐧𝐞 𝐒𝐞𝐱𝐮𝐚𝐥

A Sorbonne Sexual zenekar a magyar alternatív zene szöveghagyományozódására alapozva alakította ki a progresszivitás és a popularitás közti vékony mezsgyét, amin mozog. Alapvető céljuk, hogy a új felállásuk dalaival minél nagyobb nyilvánosságot érjenek el, és ezzel megtermékenyítsék a hazai könnyűzenei kultúrát. Készítettek már közös dalt Beck Zolival, az Öröm a Zene villánykövesdi fordulójának győzteseként a 2018-as Ördögkatlan Fesztiválon a Quimby előtt játszhattak. A 2019-es Fülesbagoly Tehetségkutatón II. helyezést értek el, illetve a Legjobb dalszövegíró díját is elhozták. 2021. novemberében jelent meg legújabb Húszas évek című EP-jük, amit a Dürer Kert színpadán mutattak be közönségüknek.

𝐃𝐨𝐠𝐠𝐨𝐬

2017 végén alakult Doggos könnyedén lavírozik a pop, az indie és a glam-rock között. Koncertjein bármi megtörténhet a feszes garázsos riffeléstől kezdve egészen a sokperces, giccses power ballad-ökig.
A pécsi banda először a KERET blog ‘Kikeltető’ nevű tehetségkutatóján bukkant fel. Azóta rengeteg koncertet és három Magyar Klipszemle jelölést is maguk mögött tudhatnak.
A zenekar nemrég jelentette meg legújabb videóklipjét, a ‘Subidu’-t. Amit a második, július 2-án megjelent ‘It’s Not Just a Phase, Mom!’ című kislemezük követett.

Jegyvásárlás

Early Bird:

1800 ft

Elővétel:

2200 ft

Jegyek a helyszínen:

2800 ft

A Turbina épületében megrendezett zenés-táncos események kizárólag védettségi igazolvánnyal/ EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal látogathatóak.
Facebook esemény

Közelgő események