×
11.01. szerda 19:30 → Klubszoba
The Bligëts x Glencz x DELY / Turbina
A szentendrei könnyűzenei élet két kiemelkedő bandája látogat a belvárosba, hogy muzsikájukkal megbűvöljék a Turbina hallgatóságát.
Glencz:
Nem a tavaszi szél fújta össze ezeket a budapesti fiatalokat, akik Glencz néven ismeretesek. Vagy talán mégis? A 2023 márciusában megindult munka rendületlenül és gőzerővel folyik olyan fogalmak mentén, mint a magyar népzene, folk, rock, pszichedélia, funk, sok más egyéb mellett. Egészen szerteágazó inspirációkkal rendelkezik ez a hattagú zenekar: helyet kap a komolyzene, a 70-es évek őrületei, a klasszikus és fúziós jazz, a világzene, vagy akár az otthoni klasszikus dallamok. Ennek a kavalkádnak a népzene adja a koncepciós irányt, mintegy keleti mintára, ahol a modern muzsika nem távolodott el annyira a népi motívumoktól. A zenekar neve is ebből inspirálódott. Vagy mégsem? Mi a Glencz, egy francia szó magyar átirata? A lét elviselhetetlen könnyűsége, szanszkritül? Kilenc, csak dialektusban? Az erre irányuló kérdésekre a zenekar egyöntetűen megtagadta a választ arra hivatkozván, hogy az gyanúba hozhatja őket.
The Bligëts
A „The Bligëts” az utóbbi kettő év során bejárta az országot azzal a céllal, hogy saját zenei világuk kapuit kitárva vezesse végig közönségüket egy műfajokat átívelő utazáson. Vad kavalkádban jár táncot a Jazz, Klasszikus Rock, a Blues és Latin teátrális dallamok ölelésében alkotja meg a csapat sajátos zenei világát. Utazás időben és térben, ez alkalommal a Turbinában.
Jegyvásárlás
JEGYEK
Elővétel / 2000 Ft
Normál / 2500 Ft
Facebook esemény

Közelgő események