×
3.09. szombat 15:00 → Nagyterem
THE BIG SCREEN BALL
Szeretettel hívunk meg titeket a magyar ballroom szcéna történelmének valaha látott legnagyobb balljára, a THE BIG SCREEN BALL-ra, ahol az indulók a méltán híres vogue tánc és minden képzeletet felülmúló divat kategóriákban mérkőznek meg a kifutón.
Father Daniel Elle, az MD Dance Company és a Magyar Francia Intézet prezentálja ezt a soha vissza nem térő estét. Az esemény továbbá a Frankofón Filmnapok keretein kerül megrendezésre.
Gyertek és legyetek részesei ennek a történelmi alkalomnak!

* RÉSZTVEVŐKNEK *
KATEGÓRIÁK ÉS TÉMÁK
Ne felejtsd el, hogy ez egy nagy bál, a ruhádnak nem csak a témához kell illeszkednie, hanem hordania is kell, különben várhat rád a zsűritől egy vágás.
ARC (MF,FF,NB) 🏆🏆🏆🏆
– Fekete hattyú (2010) Darren Aronofsky rendezésében. Válassz egy oldalt, és hozd teljesen feketében vagy teljesen fehérben, kötelező tollakkal.
RUNWAY (OTA European, OTA All-American, OTA Beginner)🏆🏆🏆🏆
– Michel Hazanavicius: A művész (2011) című filmje. Hozd magaddal egy 1920-as évek ihlette öltözékben, egy csipetnyi modern divattal.

A LEGJOBB ÖLTÖZTETÉS 🏆
– Inspirálódj bármelyik filmszereplőből, és hozd divatba! A referencia képek kötelezőek!
BIZARRE 🏆
– A légy (1986) David Cronenbergtől. Inspirálódj a főszereplő átalakulásából, és hozd extra szintre!NAILS AFFAIRE 🏆
– Made In Hungária (2009) Fonyó Gergely alkotása. Az extravagáns körmök nem voltak divatosak a ’60-as években, de a színek, csíkok és pöttyös minták igen. Hozd el a retró külsőt és mutasd meg nekünk, milyen ovah körmöket csináltattál volna magadnak egy Hungária koncertre.
OTA LEGJOBB SMINK 🏆
– Valerian és az ezer bolygó városa (2017) Luc Bessontól. A film során ezernyi csodálatos és gyönyörű földönkívülit láthatunk. Inspirálódj tőlük és mutasd meg a csodálatos sminkedet. Lehet szépség, szerkesztői, SFX, te választasz!
DRAG LIP SYNC 🏆- A Star Is Born (2018) Bradley Cooper. Lady Gaga egyik főszereplőjének tiszteletére állj készen arra, hogy elénekeld bármelyik leghíresebb dalát, és hozd el egy olyan megjelenésben, amelyet az egyik ikonikus vörös szőnyeges ruhája ihletett (az inspirációs kép kötelező).SONGS:
10s: Lady Gaga – Always Remember Us This Way
Battles: Bonnie Tyler – Holding Out For A Hero
Whitney Huston – I Wanna Dance With Somebody
REALNESS (FF) 🏆
– Amélie (2001) Jean-Pierre Jeunet rendezőtől. Hozd el a főszereplő által ihletett vintage megjelenésben, és add hozzá a személyes stílusodat.
REALNESS (MF) 🏆 – Taxi (filmsorozat: 1998, 2000, 2003, 2007) Gérard Pirès, Gérard Krawczyk alkotása.A híres sorozatban, amely Marseille-ben játszódik, az egyik főszereplő, a taxisofőr Daniel Morales többnyire focimezeket visel. Hozd el, mint ő!
REALNESS EGY KIS CSAVARRAL 🏆
– A téma ugyanaz, mint az mf realness esetében. Miután végeztünk a realness csatáival, hívunk téged a tízesével a vogue femben.
SZEXSZIRÉN (FF, MF) & BODY (FF, MF) 🏆🏆🏆🏆 🏆🏆🏆🏆
– A Mátrix (1999) Lana & Lilly Wachowski filmje. A jól ismert film korai transz allegóriaként működik. Hozzátok teljesen feketében, kötelező bőr/PVC kabáttal vagy kabáttal a 10-esek számára.
OTA BEGYEI TELJESÍTMÉNYEK (egy évnél nem régebben járva bármelyik teljesítménykategóriában) 🏆🏆🏆🏆
– Climax (2018) Gaspar Noé filmje. A filmben a báli szcéna számos ismert embere játszik, például a legendás Keehdi Gorgeous Gucci, a legendás Kendall Miyake-Mugler, a legendás, a legendás GG Revlon és még sokan mások. A film nyitóelőadása alatt a legtöbb vogue fem ember piros és fekete ruhát visel, inspirálódj tőlük!
POP DIP N SPIN

– La Haine (1995) Mathieu Kassovitz rendezésében. Hozd magaddal egy fekete-fehér hip-hop öltözékben.
NEW WAY 🏆
– Yamakasi (2001) Julien Seri, Ariel Zeitoun alkotása. Hozd el a housebreaker-öltözéked változatában.
ARMS VS. HANDS 🏆🏆🏆🏆
– Enter The Void (2009) Gaspar Noé filmje. Inspirálódj a vibráló klubjelenetből, és hozd magaddal neon színekben.
SZEXI ELŐADÁS 🏆
– Barbie (2023) Greta Gerwig rendezésében. Hozd el egy csupa rózsaszín cuki ruhában. A cipő nem számít, de hozd cvnt!
VOGUE FEM (FF, BQ, Over All Winner) 🏆🏆🏆🏆
– Csata: Freestyle (2022): Ingvild Søderlind. A norvég Netflixen játszódó filmet nagyrészt Budapesten és Párizsban forgatták. Sok nagyszerű hazai táncos is szerepelt a stáblistán, a magyar bálszínházi jelenetből Daniel Elle atya, aki teljesen fekete ruhában, láncos kiegészítőkkel, Katja 007 pedig teljesen rózsaszínben. Inspirálódj tőlük, és hozd magaddal fekete-rózsaszín öltözékben.
VOGUE TO EVERYTHING 🏆
– Quentin Tarantino Pulp Fiction (1994) című filmje. Hozd vissza a legendás film egyik ruháját.

JEGYEK HÉTFŐTŐL KAPHATÓK!
AZ ÖLTÖZŐBE VALÓ BEJUTÁSHOZ ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!
* REGISZTRÁCIÓ A RÉSZTVEVŐK SZÁMÁRA *
Jelentkezési lap: https://forms.gle/3istyEvF8UnzZwfq7
NINCS TŰZ, NINCS VÍZ, NINCS ROBBANÓANYAG, NINCS RASSZIZMUS, NINCS HOMOFÓBIA, NINCS TRANSZFÓBIA, VAGY BÁRMILYEN MEGKÜLÖNBÖZTETÉS.

Közelgő események