×
4.20. szerda 18:00 → Kiállítótér
Sashiko / Boro Farmerjavító Workshop
Zsrillanka Zero Waste Goods

A farmerjavító workshop keretében a „Visible Mending” kézi varrással, vagyis a látványos ruhajavítással, foltozással és díszítéssel fogunk foglalkozni. A technika eredete Japánból származik, ezért a workshopon a Boro és Sashiko technika alapjait is elsajátíthatjátok!🤩
Az említett technikák alapöltéseket használnak, ezért nem baj, ha nem tudsz hímezni:) A javítások, varrások báját és egyediségét épphogy a kézi öltések adják, amik inkább természetesek, mintsem gépszerűek.
👖👗Az anyagdarabokat és eszközöket biztosítjuk, de hozhatsz saját ruhadarabot is – leginkább sötét színű, esetleg elhasznált farmert, amit szívesen „megerősítenél” a Sashiko öltésekkel, vagy csak díszítenéd a ruháid színes foltok felvarrásával, patchwork elemekkel. Inspirációt, képeket az eventben találsz, várunk sok szeretettel!
✳️ Sashiko: (刺し子, szó szerint „kis szúrások”) a hagyományos japán varrás egyik fajtája, amit a ruhák funkcionális megerősítésére használnak, de azért dekoratív célt is szolgál. Mivel Japánban régen olcsó volt az indigófestett, kék ruha és a pamutcérna, ezért a sashiko hagyományos megjelenése a fehér-kék hímzés. A legtöbb Sashiko csak sima futóöltéses technikát használ (fércöltés-szerűen), amik geometrikus, dekoratív mintákban kapcsolódnak össze.
❇️ Boro: Maga a szó rongyot jelent: a technika az elhasznált ruhadarabok foltozása Sashiko varrással. Az interneten nagyon sok kimonót találunk, amik különböző foltokból vannak összeöltve. A foltok gyakran egyenes vonalú, sűrű fércöltésekkel vannak dekorálva.

Ingyenes esemény.

Facebook esemény

Közelgő események