×
5.15. vasárnap 12:00 → Kiállítótér
RIDE THE CHAOS – mozgás impro műhely

Neked mit jelent a káosz? Külső vagy belső elem? Ellenállsz neki, vagy megadod magad? Hol a finom határ a rend teremtése és a felbomlása között? Hogyan találhatunk kapcsolódási pontokat magunkkal és egymással, és hogyan engedjük el ezeket a kapcsolódásokat?
A görög mitológiában Khaosz az ősi sötét tátongó űr megtestesítő istensége, ős rendezetlenség. Ő volt a legelső teremtmény, nem volt benne rendszer.
Az elmúlt pár év több szempontból is kaotikus élmény volt sok ember életében, legyen szó világjárványról, háborúról a politikai helyzetről vagy a klímakrízis egyre nagyobb léptékéről. Ez a workshop egy kísérleti műhely, ami során az improvizált mozgás és elektronikus hangművészet által kutatjuk azt, hogy egy maroknyi ember hogyan tudja megélni, megtestesíteni és túlélni a káoszt, esetleg közös rendszert illetve békét teremteni abból.
A workshopon bárki részt vehet, nincs szükség semmilyen előképzettségre táncban vagy digitális művészetekben!

ALKOTÓK:
Béres Bíborka Janka kortárs táncos, koreográfus, előadóművész és oktató. A munkái nagy részben olyan improvizatív mozgás- és kompozíciós technikákra alapulnak mint a Butoh vagy Kontakt Improvizáció, és ezek kiteljesedésére törekszenek a költészet, képző – és digitális művészetek által. Főbb érdeklődési köre a személyes archívumok, azaz az emberi pszichében őrzött emlékek, intuíciók és érzelmek kapcsolata az ezeket körülvevő társadalmi és politikai struktúrákkal. Bíborka az USA-beli Bennington College-ban végzett Tánc és Filozófia szakon, és dolgozott többek között Berlinben, New Yorkban és Párizsban alkotóként és előadóként.

PAIKKA:
A PAIKKA egy újonnan alakult project-space Budapesten, melynek célja, hogy a művészet, technológia és tudomány területén alkotók számára lehetőséget nyújtson kísérletezésre, kollaborációra és alternatív tanulásra.

Hang: Milena Valeva, Sanna Bo

REGISZTRÁCIÓ AZ ALÁBBI FORM KITÖLTÉSÉVEL:
https://forms.gle/bFFSnLMnvyroFKjK7

Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan a biborka.beres@gmail.com-ra.

Részvételi díj

regisztrációval:

3000 ft

regisztráció nélkül:

3500 ft

Facebook esemény

Közelgő események