×
1.24. hétfő 16:30 → Kiállítótér
PosztKovid Csoport – Autogén Relaxáció

Azok jelentkezését várjuk, akik COVID-19 betegségen estek át, és mentális problémákat tapasztalnak magukon, illetve azokat, akik nem tudnak róla, hogy COVID-19 fertőzésük lett volna, de a pandémia következtében kialakult változások (online oktatás, home office, elszigetelődés, egzisztenciális bizonytalanság, betegség-félelem a mindennapokban, stb.) miatt veszítették el pszichés stabilitásukat, mentális egyensúlyukat.
A COVID-19 fertőzés a mentális egészségre is hatással van. A mentális problémák gyakorisága COVID-19-en átesettek körében kifejezetten magasabb: szorongás, depresszió, alvászavar és úgynevezett „brain fog” (“ködös agy”) – vagyis lomha, tompa, nehézkes gondolkodás jelentkezhet. Ezek mindegyike jelentős életminőség-romláshoz vezethet.
Ha Ön három hónapon túl jelentkező :
– fáradékonyságot
-alvászavart
-ingerlékenységet
– megváltozott viselkedést
-érzékcsalódásokat
tapasztal saját magán vagy COVID-19-en átesett ismerősén, amelyhez esetleg alacsony stressztűrőképesség társul, szakember: pszichiáter, pszichoterapeuta segítségére lehet szükség a kezeléshez.
Csakúgy, mint ha nem múló szorongást,
traumatikus élménybetöréseket, depressziót tapasztal.
Mindezek mellett a társas támogatás, kikapcsolódást és relaxációt elősegítő programok és lehetőségek szintén támogatóan hathatnak.
A Turbina PosztKovidCsoport ezt ajánlja a jelentkezőknek: Dr Szekeres Krisztina orvos pszichotherapeuta vezetésével tünet-feldolgozó csoportot, ahol átélhető a társas támogatás, felmérésre kerül a tünetcsoport súlyossága, megoldási-, életvezetési tanácsokat kapnak a résztvevők, és a csoport-folyamat 6 alkalma alatt elsajátítják az Autogén Tréning relaxációs technikát.
A csoport-folyamat 6 db másfél órás alkalmat jelent.
A csoport a találkozások során lehetőséget teremt a saját panaszok megosztására, a többi csoporttag tapasztalatainak megismerésére. A csoport szak-segítséget kap a pszichotherapeuta csoportvezetőtől. A foglalkozások során 6 lépésben elsajátítható az autogén tréning relaxációs technika.

A 6 alkalom egyenként másfél órás, időpontjai:
Január 17., 24., 31.
Február 7., 14., 21.

A csoport minimum 8, maximum 12 fő jelentkezése esetén indul. A csoportba kerülés módja a díj (36000 Ft) egy összegben történő befizetése. A befizetések beérkezésének sorrendjében kerül be a max. 12 fő a csoportba. Azok a jelentkezők, akik a januári csoportfolyamatba nem férnek be, a márciusra tervezett időpontra tudnak jelentkezni.
Kérjük, hogy azok jelentkezzenek a csoportba, akik a megadott időpontokban a foglalkozásokon részt tudnak venni: a csoport működése a 8-12 fő létszámmal ideális.

Jelentkezés és további információk:
Dr. Szekeres Krisztina : szekereskr@freemail.hu

Közelgő események