×
1.11. kedd 18:00 → Kiállítótér
Otthontalanság otthona
Művészetterápiás workshop a METROPOLIS-kiállításhoz

„Az egymástól megkülönböztethetetlen napok egybeolvadnak az egymástól megkülönböztethetetlen épületekkel, lépcsőházakkal, lakásokkal. Minden ember áthaladóban, úton a jövő felé, folyamatos fel- és leépülésben úszik. Hogyan éljük meg az ipari életvitelt, ahol az emberség gyengeség, és az erő a változatlanban és a robotikusban rejlik? A géppé kényszerült elme keresi a természetet egy járda széli fűcsomóban, a szépet a szemétben, a gyönyört a fájdalomban” – veti fel a METROPOLIS-kiállítás kurátora, Szilagyi Imola Nelli “Sina” és társművészei, Lázár Eszter, Arato Alina Rebecca és Arnoth Anka.

Ebben a nagyvárosban élünk mi is, mindennapjaink aláfestő zenéjét képezi a forgalom és az építkezések zaja, a dudálás, a hangos szóváltás, a villamos kerekének csikorgása. A káosszal együtt áramlunk: a csend és a természet szigete távolinak és elérhetetlennek tűnik, az oda vezető utat elhomályosítja az urbánus környezet zakatolása. De vajon mit tehetünk a mindennapokban, hogy könnyebben utat találjunk önmagunkhoz? Hogy és miben találhatunk megnyugvást, biztonságot, otthonosságot?

A január 11-ei művészetterápiás workshopon a zene és a képzőművészet eszközeivel közelítjük meg ezeket a nehéz, de fontos témákat. A foglalkozáson a résztvevők megvizsgálhatják, mit jelent számukra az otthonosság érzése, és megfigyelhetik, milyen másokkal együtt gondolkozni, kapcsolódni, alkotni és megosztani.

FONTOS!
A foglalkozáson való részvételhez nem szükséges művészeti előképzettség.

Foglalkozást vezeti: Takács Dalma (SafeSpace), Horváth Enikő művészetterapeuta-jelöltek.

Regisztráció a workshopra: safespace.budapest@gmail.com

Becsületkasszás

esemény!

Facebook esemény

Közelgő események