×
4.16. szombat 12:00 → Kiállítótér
Múzsa: Életkör – A női lét 13 archetípusa /Vértestvér

A Múzsa: Nyitott közösség, melynek célja otthont adni olyan nők közötti és nőkről szóló kezdeményezéseknek, foglalkozásoknak, közös gondolkodásnak és alkotásnak melyeken keresztül új módokon ismerkedhetünk a női lét sokszínűségével.
https://www.facebook.com/M%C3%BAzsa-102473772352166
Az Életkör egy 13 alkalmas felfedezőút, amely szabadon kombinálja a szabad mozgás, a jóga, az alkotás, a megosztás és a meditáció eszközeit. Ebben a folyamatban lehetőséged van megtapasztalni, feleleveníteni, újra értelmezni saját részeid és egészeid. Havi rendszerességű műhely sorozatunk egy belső utazásra hív a 13 női archetípus (Elizabeth Davis és Carol Leonard modellje) nyomán.
-Vértestvér-
Tapasztaltad már az otthon érzését abban, amikor több nő összegyűlik?
/Mi az, amit csak ebben a közegben élhetsz meg?
Gondoltál már arra mikor, mit fejezel ki az öltözködéseddel?
Mi az a társadalmi szereppel kapcsolatos elvárás, amit átformálnál?
Milyen falka lennétek a barátnőiddel, ha állatok lennétek?
Mit gondolsz, milyen eszközökkel érhet célba a feminizmus?
Szerinted mi segíthet abban, hogy nőként egymásra vetélytárs helyett támaszként tekintsünk?
Ahogy minden archetípus esszenciája más és más, minden foglalkozás meglepetéseket tartogat. A vértestvér archetípus nyomán a nők közötti összetartás, a saját határaink, a közelség/távolság, a nyers erő, az önkifejezés kapcsán jógázunk, mozdulunk, gondolkodunk, alkotunk együtt. Ha megtapasztalnád a női hátszél adta biztonságot szeretettel várunk a Turbinában, Április 16-án!
„Az átalakulás szívében az önfeladás és irányítás ellentmondása áll. Irányítani annyit tesz, hogy rendezni, felépíteni, kikényszeríteni vagy egyes elvárásokhoz alkalmazkodni. A változást meg lehet szabni, az átalakulást nem. Az átalakulás irányíthatatlan, és a legjobb, ha megadással viszonyulunk hozzá. Az irányított változás elszigetelődést és széthullást eredményez, de az átalakulás integrál és a tudatosság olyan állapotához segít bennünket, amely egyetemes, időtlen és lehetőség szerint eksztatikus.” (Elizabeth Davis, bába)

A foglalkozást tartja:
A Múzsa megálmodója, Varga Fanni – szociológus, női jóga oktató, leendő kulturális antropológus
Amire szükséged lesz:
Te, úgy ahogy vagy
Kényelmes ruha, mozgáshoz
Jógamatrac, füzet, enni és innivaló

Közelgő események