×
5.31. kedd 18:00 → Kiállítótér
Múzsa / Életkör: A női lét 13 archetípusa / Szerető

Az Életkör egy 13 alkalmas felfedezőút, amely szabadon kombinálja a szabad mozgás, a női jóga, az alkotás, a megosztás és a meditáció eszközeit. Minden foglalkozás egy különálló egész, mely a női lét egy-egy dimenzióját/periódusát közelíti. Ebben a folyamatban lehetőséged van megtapasztalni, feleleveníteni, újra értelmezni saját részeid és egészeid. Havi rendszerességű műhely sorozatunk egy belső utazásra hív a 13 női archetípus (Elizabeth Davis és Carol Leonard modellje) nyomán.

-Szerető-

Neked mi a hivatásod?
Hogyan éled meg mostanában saját nőiségedet/ szexualitásodat?
Hogyan érintenek téged azok a helyzetek/érzések, amelyek fölött nincs uralmad?
Elgondolkodtál már azon, mit jelent jól szeretni?
Neked milyen érzetek/gondolatok tapadnak a szerető szóhoz?
A szerető archetípus sok lehetőséget rejt magában. Elizabeth Davis és Carol Leonard nyomán ezt az időszakot a párkeresés, a nők és a férfiak táncának művészete határozza meg. A saját magunk iránt érzett szeretet, az önátadás, az egységélmény egy kapcsolatban, valamint a saját hivatásunkhoz fűződő szenvedély megélése fűződik ehhez az archetípushoz. Mi minden ölt formát bennünk? Mi a megfelelő talaj ezek kiteljesítéséhez?
Ahogy minden archetípus esszenciája más és más, minden foglalkozás meglepetéseket tartogat. A szerető archetípus nyomán a szenvedély, a feminin és maszkulin energiák megmutatkozásának sokszínűsége, a női teremtő erő, az önátadás/irányítás kapcsán jógázunk, mozdulunk, gondolkodunk, alkotunk együtt, női körben.

„Az átalakulás szívében az önfeladás és irányítás ellentmondása áll. Irányítani annyit tesz, hogy rendezni, felépíteni, kikényszeríteni vagy egyes elvárásokhoz alkalmazkodni. A változást meg lehet szabni, az átalakulást nem. Az átalakulás irányíthatatlan, és a legjobb, ha megadással viszonyulunk hozzá. Az irányított változás elszigetelődést és széthullást eredményez, de az átalakulás integrál és a tudatosság olyan állapotához segít bennünket, amely egyetemes, időtlen és lehetőség szerint eksztatikus.” (Elizabeth Davis, bába)

/A Múzsa: Nyitott közösség, melynek célja otthont adni olyan nők közötti és nőkről szóló kezdeményezéseknek, foglalkozásoknak, közös gondolkodásnak és alkotásnak melyeken keresztül új módokon ismerkedhetünk a női lét sokszínűségével./

A foglalkozást tartja:
A Múzsa megálmodója, Varga Fanni – szociológus, női jóga oktató, leendő kulturális antropológus
Amire szükséged lesz:
Te, úgy ahogy vagy
Kényelmes ruha, mozgáshoz
Jógamatrac, füzet, enni és innivaló

Jegyek a helyszínen

4000 ft

Facebook esemény

Közelgő események