×
2.13. vasárnap 12:00 → Kiállítótér
Múzsa: A női lét 13 archetípusa / A lány

⊕ A Múzsa: Nyitott közösség, melynek célja otthont adni olyan nők közötti és nőkről szóló kezdeményezéseknek, foglalkozásoknak, közös gondolkodásnak és alkotásnak melyeken keresztül új módokon ismerkedhetünk a női lét sokszínűségével.

https://www.facebook.com/M%C3%BAzsa-102473772352166

⊕ Az Életkör egy 13 alkalmas felfedezőút, amely szabadon kombinálja a mozgás, az alkotás, a megosztás és a meditáció eszközeit. Ebben a folyamatban lehetőséged van megtapasztalni, feleleveníteni, újra értelmezni saját részeid és egészeid. Havi rendszerességű műhely sorozatunk egy belső utazásra hív a 13 női archetípus (Elizabeth Davis és Carol Leonard modellje) nyomán.
A Lány
⊕ Miben leltél örömöt kislányként?
⊕ Hogyan gondolsz a gyerekkori énedre? Milyen hatással van ez a narratíva a mostani önképedre?
⊕ Milyen viszonyban vagy most a játékos oldaladdal?
⊕ Milyen módon tudsz a szorongó, frusztrált, sérült részeidhez szeretettel fordulni?
⊕ Milyen volt gyerekként megmutatni magad? Milyen most?

Az első műhelyen a Lány archetípus nyomán a gyerekkor, a tisztaság, a biztonság, a sebezhetőség, a játékosság és a pimaszság kapcsán mozdulunk, gondolkodunk, alkotunk együtt.
„Az átalakulás szívében az önfeladás és irányítás ellentmondása áll. Irányítani annyit tesz, hogy rendezni, felépíteni, kikényszeríteni vagy egyes elvárásokhoz alkalmazkodni. A változást meg lehet szabni, az átalakulást nem. Az átalakulás irányíthatatlan, és a legjobb, ha megadással viszonyulunk hozzá. Az irányított változás elszigetelődést és széthullást eredményez, de az átalakulás integrál és a tudatosság olyan állapotához segít bennünket, amely egyetemes, időtlen és lehetőség szerint eksztatikus.” (Elizabeth Davis, bába)
A foglalkozást tartja: a Múzsa megálmodója, Varga Fanni – szociológus, női jóga oktató, leendő kulturális antropológus

Amire szükséged lesz:
⊕ Te, úgy ahogy vagy
⊕ Kényelmes, színes, bohókás ruha, amiben szívesen lennél egy napra újra gyerek
⊕ A kedvenc csillogós tollad/matricád- természetesen mi is készülünk színes filcekkel, festékkel
⊕ Jógamatrac, enni és innivaló

Közelgő események