×
3.07. hétfő 18:00 → Kiállítótér
Merengő: Élő podcast a nőkkel szemben elkövetett nemi erőszak kérdéseiről

Nőkkel szemben elkövetett nemi erőszak pszichológiai, gyakorlati és empirikus kérdései. Prevenciós lehetőségei, magyarországi példákkal.

A Merengő egy olyan önkéntes alapon szerveződött kezdeményezés, melynek víziója az, hogy a klasszikus kávéházi kultúrát visszaépítse a modern tudományba is. Hetente jelentkező podcast adásokon keresztül szeretnénk teret adni annak, hogy fiatal pszichológusok és hallgatók vitázzanak a szakmát érintő témákról egy szélesebb közönséget is bevonva ebbe. A kritikus gondolkodás és a hipotézisalkotás- mint esszenciális elemek mellett szeretnénk platformot adni annak is, hogy a legfrissebb tudományos eredményekről tudjunk beszélgetni.

A kerekasztal beszélgetésben részt vesz Nyúl Boglárka, az ELTE Szociálpszichológia Tanszékének adjunktusa, a nemi szerepek, nemi erőszak, erőszakkal kapcsolatos mítoszok vizsgálata a fő kutatási vonala, illetve a NANE egyik aktivistája.

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület fő célja, hogy fellépjenek a nők és gyerekek elleni elkövetett családon belüli és párkapcsolati erőszakkal szemben.

https://nane.hu/

A beszélgetés helyszíni meghallgatása ingyenes.

Ingyenes esemény.

Facebook esemény

Közelgő események