×
2.10. csütörtök 18:00 → Kiállítótér
Klímaigazságosság Magyarországon – Mit tehetünk, hogy elérjük?

A klíma és ökológiai válság hatásai minden embert érintenek, de nem minden embert ugyanolyan mértékben. Ez pedig még tovább növeli az amúgy is egyre nagyobb egyenlőtlenségeket a társadalmakban, és a Földön.

A meghívott vendégekkel az Extinction Rebellion aktivistái arról beszélgetnek, hogy mit jelent a klímaigazságosság a valóságban? Kik vannak leginkább kitéve a klímaváltozás hatásainak? Milyen lépéseket tehet aki már most elszenvedője a helyi mitigációs (kibocsátás-csökkentés) és adaptációs (alkalmazkodás) politikák hiányának? Mivel lehetne előmozdítani az érintett közösségek életminőségének javulását?

Vendégeink:

Rostás Aranka – Fényhozók Alapítvány
Az energia szegénységgel foglalkozó szervezet a Fényhozó projekt keretében az áram nélkül maradt helyi lakosságot segíti.

Búza Károly – 1 Magyarország Kezdeményezés
A roma értelmiségiek által létrehozott szervezet elsődleges célja a romák és a hátrányos helyzetű települések kérdéseinek megjelenítése a politikai diskurzusban.

Magyar Tiborné Maja – Aktivista
Maja évek óta azért dolgozik, hogy a lakóhelyén működő cégóriás csökkentse a helyi lakosságot súlyosan érintő szennyezőanyag kibocsátását.

Az esemény ingyenes.

Facebook esemény

Közelgő események