×
10.07. szombat 19:00 → Nagyterem
kisbetűs ünnepnapok 5. szülinap x Zækar

Már a kisbetűs ünnepnapok megalapításának a napján is arról álmodoztunk, hogy milyen lesz majd az ötödik szülinapi koncertünk, az viszont minket is meglep, hogy nem kell többet spekulálnunk. 2018 októberében 14 éves osztálytársakként hoztuk létre a zenekart, azóta pedig egyre több játékteret hódítottunk meg. Október 7-én a Turbinában az egész eddigi repertoárunkból válogatunk majd!
Velünk tart még a jazzkonzisok és a mi nedves álmunk, a Zækar zenekar.

-kisbetűs ünnepnapok-
Instagram: https://www.instagram.com/kisbetusunnepnapok/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3sZtUBmiswtOEPMBwtBEGt
Tagadhatatlan, hogy minden idők egyik zenekara, ennek megfelelően is viselkednek általában. 2018-ban állt össze három újpesti osztálytárs, hogy zenekarosdit játszanak, azóta pedig már négyfősre bővülve egyre több játékmezőt ismertek meg. Céljuk, hogy a zenében sose csináljanak kétszer ugyanolyat. Ahogy megfejtik a dalokat, remélik, közben az életet is sikerül. 2023 július 1-én adták ki első, Édenpark című nagylemezüket.
-Zækar-
A 2021-ben alakult Zækar – a Végítélet Big Band – külvárosi italboltokban múló időt szürcsölgető jazzisták nedves álma. Dalaikban a délparti sörpocakokon csillanó napnyugta rátarti giccse vegyül a fájdalmában égbe kiáltó menzás kétségbeesésével, mikor az a csokipudingban úszó piskótakockát földre ejti.
Meglehetősen nehézkes adekvát műfaji keretek közé szorítani tarajos grooveokkal és virtuóz, provokatív szövegekkel tűzdelt zenéjüket, de ha valamivel mégis tömören jellemezni kéne az együttes hangzását akkor az ez: szomorgazmikus melanko-stenk jazz-pop.
A zenekar 2022 tavaszán mutatkozott be a Színcápa című kislemezzel, ugyanezen év nyarán fellépett a fontosabb hazai fesztiválokon.
Márciusban bemutatott első nagylemezük, a VilágHB a házibuli méretűre zsugorodott Föld eklektikájából szemezget: egyszerre van itt János vitéz-retró, merengős folk-jazz, gregorián himnuszra énekelt Weöres Sándor, Cseh Tamás ihletettségű kivándorló-drum’n’bass és lustálkodós hip-hop, mindezt a zenekarra jellemző karakteres szomorgazmikus hangzás fogja egybe.
Jegyvásárlás

JEGYEK

Elővételes / 4000 Ft
Helyszíni / 4500 Ft

Facebook esemény

Közelgő események