×
12.26. vasárnap 20:00 → Nagyterem
James Holden & Waclaw Zimpel LIVE
vendég: Gosheven

Egy igazi elektronikus zenei kuriózum látogat el a Turbinába: James Holden és a lengyel alt-klarinét nagymester Waclaw Zimpel merész improvizációi keresik a kapcsolódási pontot valahol a free jazz és a trance között. Habár első ránézésre két igen eltérő szakmai múlttal rendelkező művészről van szó, mikor 2018-ban pár tétlen napot kihasználva összeültek Holden londoni stúdiójában, hamar rájöhettek hogy az elektronikus és klasszikus elemek könnyedén megférnek egymás mellett.
Most első alkalommal turnéznak közös live act kísérletezésükkel, a Long Weekend kislemezzel – Holden a saját maga által épített moduláris szintetizátort bűvöli majd, míg Zimpel játéka szétszabdalja a dallamokat, ezáltal valami újat hozva létre. Az eredmény: gazdag, hipnotikus eklektika.

A Nagyterem belépők érvényesek a délután korábban kezdődő, Tripolar nappali techno eseményre is:

https://bit.ly/tripolarchristmas

James Holden Spotify

Az estéhez csatlakozik Szabó Bálint (Gosheven), aki szóló zeneszerzői munkásságát az alternatív hangolások és a sztenderdizáció problémái ihletik, két lemezét az Opal Tapes adta ki. Legutóbbi albumán egy Salamon-szigeteki eltűnőfélben levő lokális kultúra hangzásvilágát vette alapul – ebből a különleges Antipodális Polifóniából kaphatunk ízelítőt a koncertjén.

gosheven.net

gosheven.bandcamp.com

Jegyvásárlás

Elővételes jegyek:

5500 ft

Elővételes jegyek II.:

6500 ft

Jegyek a helyszínen:

7500 ft

A jegyek a napközbeni Tripolar eseményre

is érvényesek!

A Turbina épületében megrendezett zenés-táncos események kizárólag védettségi igazolvánnyal/ EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal látogathatóak.
Facebook esemény

Közelgő események