×
11.19. péntek 19:00 → Nagyterem
iamyank – re:vision
warmup: ONAKOM

“Az elmúlt néhány évet a saját világom peremterületein töltöttem új tapasztalatok után kutatva. A moduláris szintetizátor kísérletektől a klasszikus hangszerekig széles spektrumon kísérletezve teljesen magam mögött hagytam a korábbi lemezeket. Mielőtt a következő nagyobb fejezetbe kezdenék, szeretném meghálálni nektek a velem tartást egy olyan visszatekintő live set-el ami mindenbe belekóstol amerre 2013 óta jártam.” – iamyank

 

◉ IAMYANK

Tíz év dobos, zenekaros múlt után elvégezte az imPro School Zenei Producer képzését. Azóta vezető oktatója az iskolának. Pályáját DJ szettekkel (klubok, VOLT, Balaton Sound, Sziget), remixekkel (Anima Sound System, Péterfy Bori & The Love Band) kezdte, majd 2013-ban jelent meg bemutatkozó EP-je Cold Summer címmel, amire a kezdetektől fogva a műfaji határok tágítása, átlépése volt a jellemző. Ezt követte a City of Nobody és a Lost Sounds EP, ez utóbbi egy játékhoz íródott, ami rangos nemzetközi díjakat zsebelt be.
Első, kiforrott nagylemeze Hiraeth címmel 2016-ban jelent meg, ami azonnali sikert és széles ismertséget hozott neki, ekkor már szólóból Live Band felállással. Felléptek szinte minden magyar fesztiválon és sikeres turnén voltak Lengyelországban is. Nem sokkal később felkérést kapott a Művészetek Völgye fesztiváltól, hogy a nagyszínpadon, klasszikus nagyzenekarral adjon koncertet, korábban nekik fesztiválhimnuszt is írt Harcsa Veronikával közösen. Felléphetett a Művészetek Palotájában az egyik legnagyobb kortárs zongorista-zeneszerző, Lubomyr Melnyk előtt, majd egy nagyon intim live ensemble lemezt rögzített a CAFe Budapesten 2019-ben. Szerepelt dala az HBO Aranyélet c. sorozatában is és írt filmzenét Cristina Grosan A legjobb dolgokon bőgni kell c. filmjéhez is.
A 2021-es évet egy különleges felvétellel indította, amivel az ikonikus váci Klavins Piano Manufaktúrától búcsúzott: az Una Notte egy éjjeli zongoradarab. Ez év júliusában rögzítették és meg is jelent a Sarah névre keresztelt első iamyank Live Ensemble stúdió lemez.
Több info: http://www.nowbooks.hu/iamyank/

 

◉ ONAKOM

A btworks néven alkotó Birinyi Tamás grafikusként és motion designerként számos zenei projekt keretében, többek között olyan nevekkel dolgozott már együtt, mint Eprom, Alex Banks, iamyank, vagy éppen Subotage. A zenéből nyert benyomások, mint állandó inspirációs forrás, meghatározó motivációt adtak arra, hogy maga is produceri pályára lépjen. Az eddigi munkáiban megszokott sötét, mély, texturált képek és atmoszférák ezentúl saját hangjaiban öltenek testet, érintve a kísérleti sound design, a downtempo és a bass music határait.
Az elmúlt két év kísérletezéseit összegző, bemutatkozó kislemeze egy új területre lépés első lenyomata, mely a dalok absztrakt, változatos szerkezetével és sötét, szürreális hangképeivel sodor minket egy utópisztikus világ mélyére.

Onakom Live @ imProFest 2021:

Obscure EP:
https://smarturl.it/uq41d1
www.instagram.com/onakom_sounds/
www.facebook.com/onakomsounds

https://onakom.bandcamp.com/

Elővételes jegy: 1800 FT

Jegyek a helyszínen: 2500 FT

Közelgő események