×
4.18. csütörtök 19:00 → Nagyterem
Gorg & Benzol hiphop EP bemutató vendég: Lawn Dogs x The Hybrid Drummer Duo

 

A Gorg&Benzol egy félinstrumentális, fél-élvezhető stenk-fusion trió a keleti blokkból. Céljuk hogy a hallgatóság furcsán érezze magát és mindenki kérdőjelezze meg önnön valóját. Ezt éles váltásokkal, gyomorforgató harmóniákkal, modulációkkal, és szigorú kompromisszumkerüléssel igyekeznek elérni. Kevernek technót jazz-el, rock zenét jazz-el, funkot jazz-el és jazzt is jazzel. Szeptember 14-én jelent meg az első lemezük, a “Trip to Hatland”, tulajdonképpen dalok találhatóak rajta, és volt már olyan aki meghallgatta. A dalaik néha elképzelt világokban játszódnak, néha pedig a való világban, de valahol mindig. Sose tudják hogy hova mennek, de végül mindig odaérnek legalább. 2023 októberében több ezer zenekar közül megnyerték az Öröm a Zene tehetségkutató sorozat döntőjét (valószínűleg adminisztrációs hiba), aminek hatására már elmondhatják, hogy voltak zenei sikereik amellett a 8 ember mellett, akik általában koncertre látogatnak. A győzelemnek köszönhetően nagyon sok lehetőségre tettek szert, amelyeket egyben félve de émelyegve várnak.
Lawn Dogs
A zenekar 2018 nyarán alakult, azóta számos koncertet adtunk itthon és külföldön is (Szlovákia, Csehország, Szerbia, Horvátország) különböző fesztiválokon és klubokban. Tavaly debütáló lemezünk elnyerte a Native DSD év lemeze díját: https://www.nativedsd.com/…/hres2126-the-new-poetry-of…/ Kizárólagosan saját szerzeményeket játszunk. Zenénkben törekszünk az őszinteségre és szabadságra. Sokféle forrásból táplálkozunk, ezekből próbáljuk kinyerni saját kvintesszenciánkat. Törekszünk valami sajátos, a már meglévő hangzások-hatások újrakombinálása által, új, értékkel bíró egyedi dolgot teremteni.
A zenekar tagjai:
gitár – Szabó Vincent (SK-HU)
billentyűk – Lukács Márton Örs (HU)
basszusgitár – Szabó Kristóf (SK-HU)
dob – Varga Szabolcs (HU)
The Hybrid Drummer Duo
Jancsovics Máté és Domonkos Gábor duójának hangzásvilága egy house / techno dj szetthez hasonló, viszont ezt a zenei textúrát élőben, egy hibrid dobfelszerelés és egy effektezett basszusgitár segítségével valósítják meg. Az élő hangszerelés teret ad az improvizációnak is, így a zenekar és a közönség dinamikája együtt tud mozogni, és a koncert a végére igazi eksztatikus élménnyé válhat.
MENETREND:
19:00 kapunyitás
19:15-20:00 Lawn Dogs koncert
20:15-21:15 Gorg & Benzol koncert
21:30-22:30 The Hybrid Drummer duo koncert
Jegyvásárlás

JEGYEK:
Elővétel: 2500 Ft.
Helyszíni: 3000 Ft.

Facebook esemény

Közelgő események