×
3.24. vasárnap 16:00 → Nagyterem
Djembe Flow Night // Workshopok – Jam – Koncert a Turbinában
Szeretettel várunk minden djembe- és ütőhangszer rajongót Mamady Keïta tanitványa, és az általa alapított Tam Tam Mandingue Djembe Akadémia (TTMDA) nemzetközi djembeiskola vezetője, a szingapúri Kelvin Kew „DJEMBE FLOW WEEK” egész hetes workshop sorozatának záróeseményén, március 24. vasárnap 16:00 órától a Turbina Nagytermében!
**************
Részletek a Djembe Flow Week workshop sorozatról: https://www.facebook.com/events/315415981307344
**************
A mindenki számára nyitott, kezdőknek és haladóbbaknak egyaránt sok „flow-élményt” tartogató programban Kelvin Kew játékos hangulatú workshopja mellett szerepel kötetlen örömzenélés különböző autentikus ütőhangszereken, örömdobolás Fehér Károllyal (Ethnosound), ritmusjátékok Zsarnai Gáborral (MagBeat Studio), és a Djembe Flow Week résztvevőinek műsora is. Az estét a tradicionális nyugat afrikai ritmusokra specializált Fen Koro Percussion Group és Kelvin Kew kirobbanóan energikus közös koncertje zárja.
Djembe és ütőhangszer
HANGSZER BÉRLÉS
Ha tudod, hozd el a saját djembédet, de ha nincs még saját hangszered akkor korlátozott számban tudunk biztosítani, előzetes regisztráció alapján (1000 Ft / db). A hangszereket az Ethnosound biztosítja.
RÉSZLETES PROGRAM
16:00-17:00
Felvezető jamsession, kötetlen örömzenélés
17:00-17:45
Örömdobolás Fehér Károllyal (Ethnosound)
Fehér Károly ütőhangszeres zenész, trénes a hazai szcéna megkerülhetetlen személyisége, aki több mint 25 éve játszik különféle ütősökön. Kedvenc hangszere a djembe, tudását
számos autentikus mester workshopján csiszolta. Az idén nagykorúvá vált, immár 18 éves Ethnosound alapítója és vezetője, amely világzenei hangszerboltot, minden korosztálynak
szóló örömzenei programokat és közös zenélés élményére építő csapatépítő programokat is nyújt.
A Djembe Flow Night keretében mindenki számára nyitott örömdobolást tart majd, ami igazi közösségi élménként azt is magával ragadja, aki egyébként nem mozog otthonosan a
hangok világában. A dobok lüktető ritmusát hallva önkéntelenül megmozdul a kéz, és az ember egyszer csak azt veszi észre, hogy minden gond elszállt, eltelt egy óra és mosolyogva „megtanult”; dobolni. Ezen a foglalkozáson a ritmusjátékokon és improvizáción keresztül tapasztalja meg a csapat a közös zenélés örömét. Zenei előképzettség nem szükséges, az instrukciók alapján a játékba mindenki be tud kapcsolódni. Az egyszerű ritmuselemekből egy hatásos, összetett előadás és fergeteges hangulat kerekedik ki.
18:00-18:45
Beszélő dobok – Ritmusjátékokkal a világ körül Zsarnai Gáborral (MagBeat Studio) Zsarnai Gábor közel két évtizede foglalkozik afrikai és közel-keleti ütőhangszerekkel, és a kezdetektől fogva dolgozik azon, hogy a dobolás és zene közösségépítő erejét minél többen megtapasztalhassák. Ez a djembés körökben kultikussá vált Dévaványai Dobfesztiválban teljesedett ki, amelynek tíz éven át egyik főszervezője volt. 2023-ban Tompa E. Larával közösen megalapították a MagBeat Studiot, ami kreatív közösségi zenei térként és interaktív hangszergyűjteményként újult energiával szolgálja a zenén keresztüli kapcsolódás megélését.
A Djembe Flow Night workshopon közösségi ritmusgyakorlatok csendülnek fel, amelyek játékos módon fejlesztik a figyelem irányításának képességét az „itt és most”-ra. A program hangszeres részére mindenki választhat egyet a jelen lévő széles körű hangszergyűjteményből, többek között nyugat-afrika, közel-keleti, közép- és dél-amerikai, európai, távol-keleti és ausztrál ütőhangszerek közül.
19:00-19:20
Kelvin Kew tanítványainak előadása A Djembe Flow Week programsorozat kiemelt workshopja lesz csütörtök és péntek este az „Ensemble” középhaladó/haladó workshop, amelyek keretében a résztvevők a tradicionális nyugat-afrikai felállásra (több djembe szólam, break-ekkel és szólókkal, teljes dundun szekció) kialakított, komplett darabokat tanulhatnak meg. A Djembe Flow Night tanítvány-koncertjén ezekből a darabokból összeállított rövid műsort hallhat a közönség.
19:30-20:00
„Rhythm Flow”; workshop Kelvin Kew-val
Kapcsolódj a benned rejlő ritmusérzékkel, hogy a zene lüktetésén keresztül, egyszerű dobolási technikák segítségével átadd magad az ellazulásnak és élvezd a szellemi áramlás állapotát. A workshop angolul fog zajlani, de a zene nyelve univerzális, ezért már egy alap szintű angol tudással is megfelelően elboldogulsz majd. A workshopon saját dobbal lehet részt venni, de igény esetén biztosítunk bérelhető djembét.
20:15-21:15
KONCERT – Kelvin Kew & Fen Koro Percussion Group
Zenénk tradicionális Nyugat-afrikai ritmusokból, és énekekből áll. Zenekarunk hangszerelése legtöbbször Guinea Hamana régiójára, és a malinke etnikum ezen a vidéken élő tagjaira jellemző dobokból áll: sangban, kenkeni, dununba, djembe.
A dobok lüktetése az énekszóval kiegészülve izgalmas élményt ad az afrikai ritmusok iránt érdeklődőknek, és azok kedvelőinek.
A zenekar neve, “Fen Koro” a djembézés tradícióját megteremtő malinke népcsoport nyelvén „gyökeret” jelent. Ezzel, a mára már széleskörben ismert és népszerű djembe, és a djembéhez kapcsolódó zenei világ gyökereire szeretnénk utalni.
A zenekart 2022-ben Zoli és a két Balázs alapította, akik korábban a „Sanké Percussion Group”-ban, illetve annak elődjében, a „Sankolokan”-ban is játszottak.
Zenekar tagok:
Bisztricsány Linda (ének)
Deák Nikol (ének)
Ferenczi Maxim Attila (ének)
Hegyes Péter (djembe)
Lengyel Balázs (sangban)
Merkovics Zoltán (djembe)
Somogyvári Balázs (dununba)
Ureczki Anita (ének)
Zsarnai Gábor, Zsaresz (kenkeni)
21:15-22:00
Levezető jamsession, kötetlen örömzenélés
SZERVEZŐK ÉS SZAKMAI PARTNEREK:
Kelvin Kew
MagBeat Studio
Ethnosound hangszerbolt / webshop – csapatépítés – zenés programok
Jegyvásárlás

Jegyár: 5500FT

Elővételes jegy: 4500FT

Early-Bird jegy: 4500FT

Facebook esemény

Közelgő események