×
1.17. szerda 19:00 → Kiállítótér
Csíkunszt move
Ez az esemény a székből való felkelés, a mozgás szeretete, és egy viszonylag hosszabb folyamat által kelt életre.
Aktív, erőltetés nélküli kb 75 perces mozgássorozatról van szó, szépen energetizál és gyógyít ha rendszeressé válik. Alapja a Vinyasa Flow, Qigong és a Synergy Yoga. Lényeg, hogy fokozatosan a központunkból, köldöktájékunkból irányítva mozogjunk és ne mindig a fejünk irányítson. A központunkból könnyedebben lehet áramolni.
Ebben a módszerben a tradicionális vonal és a fizioterápia találkozik, ennek köszönhetően testünket nem kell túlnyújtanunk. Ez hozzásegít a nyugalomért felelős paraszimpatikus idegrendszer aktiválásához, az információáramláshoz és a feszültségoldáshoz fizikai és mentális szinten egyaránt. Tehát elkezdünk jobban kapcsolódni önmagunkkal.
Teljesen kezdőként is oké, sőt! nemtől, kortól, mindentől függetlenül.
Kb 8 hely van, hozz kérlek matracot!
Háttérben a zene igyekszik nem túl domináló lenni, ez: jazzes, downtempos, chilles és ez még organikusan alakul.
A kínai év szerint a Nyúl éve van és február 10-én indul a Fa Sárkány éve. Viszont itt mar a nappalok egyre hosszabbak december 21-től, ami egy új év kezdetét jelenti.
MAGAMRÓL:
Fazakas Noémi (1991, sepsiszentgyörgyi születésű): egyelőre szabadúszó tervezőgrafikus (ülőmunka:)) ) és kb 6-7 éve aktív gyakorlója ennek az irányzatnak, ami a modern, azaz nyugati embernek szól.
Térdproblémáimban, szorongásaimban fokozatosan segített.
Ez egy új kezdet nekem is, hála mestereimnek: Szil Katalinnak (SiMuove), Janoch Dénesnek (Internal Jóga), Master Yangnak (Calligraphy Yoga, Qigong), Simon Borg-Oliviernek és Bianca Machlissnek (akik megálmodták a Synergy Yogát: http://yogasynergy.com – jelenleg itt tanulok), Németh Katalinnak (nála elvégeztem a Yoga Alliance akkreditált 200 órás Vinyasza Flow jógaképzést) és Mogyorósy Krisztinek (Hatha Yoga).
Hálás vagyok, hogy ennek az izgalmas útnak részese lehetek.
Ajánlott adomány: kb 2500 ft
Köszi, hogy elolvastad!

Közelgő események