×
10.13. péntek 20:00 → Nagyterem
Besh o droM, vendég: Hét Hat Club
Tartsatok velünk az eszeveszett energiákkal dolgozó Besh o droM szezonkezdő koncertjén, október 13-án, a Turbina Nagytermében!
Ha létezik igazán energikus, szíveket-lábakat dübörögtető balkán zene, ami az őrületes high-Bpm balkán dallamaikkal elkerülhetetlen extázist okoz a közönségnek, na az a Besh o droM.
Besh o droM
A magyarországi világzene egyik jelentős képviselőjeként 1999-ben indult a zenekar. Nevének jelentése lovári cigány nyelven: „Üld meg az utat!” (mint a lovat szokás, azaz indulj el). Balkáni és román cigány- illetve közel-keleti tradicionális zenét ötvöznek magyar zenével, és játszanak sajátos feldolgozásban, összeolvasztva különböző zenei stílusokat.
Fergeteges koncertjeiknek köszönhetően az egész magyar zenei élet leginkább exportképes produkciói közé tartoznak, ezért évente 70-80 alkalommal léphetnek fel hazánkban, külföldön pedig körülbelül 50-60 alkalommal, többnyire telt ház előtt. Számos rendezvényen első magyar fellépőként játszottak, gyakran világhírű előadók társaságában, mint például Oscar Peterson, Chick Corea, Al Di Meola, Keith Jairett vagy Marcus Miller. A legnagyobb sikert a Montreal Jazz Fesztiválon érték el, ahol a központi színpadon fő műsoridőben négy ízben, alkalmanként 35 ezer ember előtt adtak koncertet A sajtóban megjelent kritikák a több száz fellépő körül a Besh o droM zenekart választotta a Montreal Jazz Fesztivál egyik nagy felfedezésének.
Jegyvásárlás
JEGYEK
Super Early Bird / 2000 Ft
Early Bird / 2500 Ft
Elővétel / 3000 Ft
Helyszínen / 3500 Ft
Facebook esemény

Közelgő események