×
2.27. kedd 19:00 → Kiállítótér
Barabás Lőrinc Solo vacsorakoncert
A jó szokások kialakítása jegyében vacsorakoncert sorozatunkat folytatjuk!
Ezúttal Barabás Lőrinc társságában élvezhetjük a kedd estét a Turbina emeleti Bisztrójában.
A zenei tematikájú menüsort a Domovoj Projekt séfjei mellett Batta Ramon mesterszakács hozza összhangba alkoholos- és házi készítésű alkoholmentes fermentált ital szortimentmünkkel.
///
Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti improvizatív zenei élet egyik meghatározó szereplője és mozgatórugója közel két évtizede. Különböző formációi és improvizatív klubestjei a jazz, elektronikus és neoklasszikus zene határmezsgyéire kalauzolnak el.
Legújabb, 2023 végén megjelent, “22” című lemezén újabb arcát mutatja meg: az előző szólóalbumához képest még inkább előtérbe kerül a zongora; számos szerzemény akad, amelyben már egyáltalán nem szerepel trombita. Bár van benne improvizáció, a jazzhez már nem sok köze van: a minimalista hangszerelésű, repetitív darabok szellemiségükben a Nils Frahm és Ólafur Arnalds nevével fémjelzett neoklasszikus irányzathoz állnak közel.
A melankólikus, filmzeneszerű számok Barabás Lőrinc szerint a gyorsuló világban a lelassulás, befelé fordulás igényét jelenítik meg. A világhírű japán jazztrombitás, Takuya Kuroda ezt írta a “22”-ről: “Gyönyörű dallamok találhatók az albumon. Csodálatos kompozíciók nagyszerűen építkező témákkal. Szuper, lélekkel teli játék mind zongorán, mind trombitán.” A Recorder zenei blog szerint “lassú és türelmes lemez ez, de valójában nem is nehéz ráállni a ritmusára, és akkor a maga csöppet sem tolakodó módján igencsak hatásos”.
Az új album már meghallgatható és letölthető a Bandcampről, CD-n is megjelent, és hamarosan a streaming szolgáltatóknál is elérhető.
Jegyvásárlás
JEGYEK
– 4 fogásos masterchef vacsora koncerttel (ital nélkül): 12.500.-
– 4 fogásos masterchef vacsora koncerttel (+ alkoholos italcsomag): 20.000.-
– 4 fogásos masterchef vacsora koncerttel (+ alkoholmentes italcsomag): 18.000.-
Facebook esemény

Közelgő események