×
1.17. szerda 20:00 → Klubszoba
Afro Roots: Saïd Chalaban / Dj Masala Drums
2022-ben új fejezet nyílt Saïd Tichiti zenei életében: új néven, új hangzással, új alkotótársakkal megy tovább a több mint két évtizede megkezdett úton. Friss projektjében az ősi gnawa, shaabi és hasszáni dalok találkoznak olyan nyugati zsánerekkel, mint a dub, a funk vagy a pszichedelikus rock. Ezen modern műfajok esztétikájának megidézésével, valamint az improvizációnak és a kísérletezésnek is teret hagyva tereli új horizontok felé az ősi sivatagi hagyományokat.
Said Marokkó déli részén született berber anya és fekete-afrikai apa gyermekeként. 1998-ban érkezett Magyarországra, ahol 1 évvel később helyi zenészekkel megalapította Chalaban nevű zenekarát. A Chalaban zenéje szervesen elegyíti az afro-arab és a közép-európai zenei hatásokat és hangszerelési megoldásokat.
20 éves fennállásuk alatt kiadtak 6 lemezt, számos koncertet játszottak Magyarországon, Európában és Marokkóban, és rendkívül sokat tettek a különböző marokkói zenei műfajok magyarországi és közép-európai népszerűsítéséért. Az időszak megkoronázásaként pedig egy rendkívül sikeres egyhónapos turnét folytattak le Észak-Amerikában, érintve a legjelentősebb városokat New Yorktól és Los Angelestől, Chicago-n, Montrealon és San Francisco-n át New Orleansig.
TAGOK:
Saïd Chalaban – ének, guembri, oud és ütőhangszerek
Kálmán András – Billentyűk
Mészáros Ádám – gitár
Koroknay András – basszusgitár
Krecsmáry Zsolt – dob
Jegyvásárlás

◖JEGYEK:
Early bird / 2000 Ft
Elővételes / 2500 Ft
Helyszíni / 3000 Ft

Facebook esemény

Közelgő események